Voorjaarsvakantie

Deze week heeft de prinses vakantie van school, daar keek ze al een paar weken naar uit. Eindelijk weer uitslapen, ze had de laatste weken toch wel wat moeite om uit bed te komen ’s morgens. Manlief en ik moeten gewoon werken deze week. We hebben, zoals bijna iedereen, een beperkt aantal vakantiedagen en dan moeten er keuzes gemaakt worden. In de voorjaarsvakantie nemen wij eigenlijk nooit vakantie.

Ondanks dat wij deze week gewoon werken, zorgen we toch een beetje voor een vakantiegevoel.

Afgelopen zaterdag hebben we niks bijzonders gedaan, lekker op het gemakje. De prinses haar nieuwe rolschaatsen werden bezorgd, daar hebben we mee geoefend. Ze had skeelers, maar dat was een drama. Ze kon er niet mee overweg, ze vond het enorm eng. Op de rolschaatsen ging het een stuk beter.

Zondag zijn we een dagje weg geweest, miniworld en de pannenkoekenboot in Rotterdam. Door een communicatiefoutje werd ik pas 9.10u wakker, terwijl ik eigenlijk om 9.30u weg wilde gaan. Doordat de laptop buiten westen lag, moesten we nog even tickets uitprinten op mijn werk. We reden om 10.00u richting Rotterdam, wat nog best netjes is. In miniworld keken we ons ogen uit. De prinses was druk met haar speurtocht, waarbij goed gekeken moet worden naar al het moois. De deugniet vond alles mooi. Auto’s, treinen die rondreden, lichtjes. Een dag in miniworld duurt 24 minuten, het wordt ook echt donker waardoor je mooi overal lichtjes ziet. Heel leuk om alle herkenbare plekken van Rotterdam in miniatuur te zien. De deugniet vond het leuk om alle knopjes in te drukken, waardoor er dingen gingen bewegen. Hij ontdekte op een gegeven moment dat hij Thomas de trein heen en weer kon laten rijden, dat was toch wel echt fantastisch!

Na miniworld was het tijd voor de pannenkoekenboot. Ook dat was een succes! Heerlijke pannenkoeken gegeten, de prinses vond het uiteraard heel leuk dat ze alles op haar pannenkoeken kon doen wat ze wilde. Na 75 minuten zat de rondvaart er op en hadden we allemaal een volle buik. De deugniet heeft het supergoed gedaan zonder middagslaapje. Onderweg naar huis is hij nog even in slaap gerold.

Maandag had ik een late dienst en moesten de kinderen naar de gastouder. Zij had een activiteit op het programma staan, dus gingen ze om 11 uur al naar haar toe in plaats van 14.30u. Ze gingen eerst om boodschappen en daarna hebben ze hun eigen pizza gemaakt, met hun zelfversierde koksmutsen op en schorten aan.

Dinsdagochtend stond de wekelijkse zwemles van de deugniet op het programma, de prinses ging gezellig mee. Met de prinses ben ik ook altijd naar baby/peuterzwemmen gegaan, ze vind het geweldig om mee te gaan zwemmen bij haar oude zwemjuf. En de zwemjuf vind het ook altijd erg leuk als ze erbij is, ze gooit en smijt dan de hele les met de prinses. Al ging dat een stuk makkelijker toen de prinses 3 was dan nu ze 7 is 😉

Woensdagochtend zijn we naar een binnenspeeltuin geweest. Ik wilde dit al een tijdje doen met de deugniet, want hij vind klimmen en klauteren erg leuk. We hebben ons prima vermaakt, de prinses nam de deugniet regelmatig op sleeptouw en hielp hem. Al moest ik zelf ook nog een paar rondjes doen. Die klimkooien zijn niet echt gemaakt voor volwassenen, dus dat past altijd maar net. Gelukkig zag ik nog meer ouders stuntelen….

Van al dat spelen waren we toch wel hongerig geworden. In de speeltuin was het erg druk met bestellingen voor de keuken en duurde het erg lang. Daarom naar de ‘gele M’ gegaan, dat werd natuurlijk met gejuich ontvangen.

Vandaag doen we niet zoveel, in het huishouden moet toch ook echt nog wel wat gebeuren deze week. Niet mijn favoriete tijdverdrijf, maar wel noodzakelijk.

Vrijdag heb ik een late dienst, dan gaan de kinderen altijd gezellig naar oma toe. De prinses heeft geluk, zij mag morgenmiddag met een vriendinnetje gaan zwemmen en wordt daarna bij oma afgezet.

Zaterdagochtend moet ik werken. De prinses gaat dan voor het eerst alleen mee naar een korfbalwedstrijd, dat vind ze best een beetje spannend. ’s Middags krijgen we visite, de vakantieburen van de afgelopen 2 jaar komen langs.

Zondagochtend moet ik ook werken en de rest van de dag doen we waarschijnlijk rustig aan.

Dan is het weekje vrij alweer voorbij en gaan we weer terug in het normale ritme.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.