Thankful Tuesday

Het is zo makkelijk om te klagen. Wij Nederlanders staan er natuurlijk ook om bekend dat wij veel kunnen klagen. Regent het dan willen we mooi weer en is het een paar dagen warm, dan willen we weer regen.

We kijken wel altijd naar alles wat niet goed gaat en veel minder naar wat wel goed ging. Het zit in onze natuur denk ik.

Zelf kan ik er ook wat van. Ik kan enorm klagen over van alles en nog wat. Over de kinderen, over het werk, over mijzelf en dan met name mijn lichamelijke gesteldheid. Ik sta veel te weinig stil bij de positieve dingen Vooral de negatieve dingen blijven hangen.

Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Het mooie weer, de kinderen die 10 minuutjes heerlijk samen spelen (die vallen al gauw in het niet bij alle keren dat ze ruzie hebben op een dag), een fijn gesprek, een leuk koopje, een lief berichtje. Er zijn zoveel mooie dingen, zonder dat ik er bij stil sta.

Ik denk dat er veel dingen zijn die bijna als normaal beschouwd worden, maar dat je hier oprecht dankbaar voor kunt zijn als je er even bij stil staat.  Ik denk dat als je  dankbaar bent voor de kleine dingen in het leven, je sneller tevreden bent. Je bent blijer met wat je hebt. Je staat positiever in het leven en kan beter omgaan met negatieve ervaringen.

Ik ga daarom de komende weken op dinsdag een blog plaatsen: Thankful Tuesday . Ik ga daarin dankbaarheidslijstjes delen. Kleine en grote dingen waar ik dankbaar voor ben.

Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.