Kinderbijslag

Laat ik beginnen met te zeggen dat iedereen het op zijn of haar eigen manier doet en dat er uiteraard geen goed of slecht is.

Zodra je een kindje hebt gekregen ontvang je 4x per jaar kinderbijslag. Een bedrag waar je niets voor hoeft te doen en wat voor iedereen gelijk is.

Er zijn 3 bedragen vastgesteld voor de kinderbijslag, hoe ouder je kind hoe meer kinderbijslag je ontvangt. Is je kind 0-5 jaar dan ontvang je €202,23 per kwartaal, is je kind 6-11 is het bedrag €245,57 en van 12-17 is het €288,90. Dit zijn de bedragen die gelden vanaf juli 2018.

De overheid helpt zo bij de kosten van je kind, al ben je vrij om het geld te besteden hoe jij dat wilt. Ik hoor verschillende mogelijkheden om het geld te besteden.

Er zijn mensen die het geld echt gebruiken om dingen te kopen voor de kinderen en dan met name kleding en cadeaus voor bv. sinterklaas. Ik vind dat knap, ik koop graag kleding voor de kinderen en zou niet kunnen wachten tot de kinderbijslag is gestort. Maar ik kan mij ook goed voorstellen dan dit voor gezinnen de realiteit kan zijn vanwege de financiële situatie. Ook dan vind ik het superknap als er besloten wordt om dat geld echt voor de kinderen te gebruiken en niet voor andere noodzakelijke dingen.

De kinderbijslag kan ook ‘gewoon’ op de grote hoop gegooid worden, zonder dat er iets specifieks voor de kinderen aangeschaft wordt. Kleding en dergelijke worden het hele jaar door aangeschaft en de kinderbijslag is mooi meegenomen 4x per jaar.

Ik hoor ook wel eens dat de kinderbijslag naar de spaarrekening van de kinderen gaat, als je dat elk kwartaal kunt doen dan spaar je toch een heel mooi bedrag elk jaar bij elkaar. Ik vind dat een mooie bestemming voor de kinderbijslag, als dat financieel mogelijk is. Dan heb je toch maar mooi bijna €17.000 gespaard tegen de tijd dat je kind 18 wordt. Dan kun je natuurlijk als ouders er voor kiezen om het geld echt te sparen voor de kinderen om het zelf te besteden, maar je kunt er ook voor kiezen om het te sparen voor een eventuele studie.

Hoe gaat het hier in huis met de kinderbijslag?

Bij ons gaat het op de grote hoop. Ik koop wanneer het nodig is kleding en andere dingen voor de kinderen. Daarnaast sparen wij elke maand een vast bedrag voor de kinderen. Maar nu ik dit stuk zit te schrijven vind ik het toch ook wel een goed idee om (een deel van) de kinderbijslag te gaan sparen voor hun studie. Daar ga ik eens over nadenken de komende tijd.

Wat doen jullie met de kinderbijslag?

 

 

Zoals je ziet is er het een en ander verandert aan mijn site, ik ben nog een beetje zoekende naar wat ik prettig vind.

Mocht je op de hoogte willen blijven van nieuwe blogs, dan kun je onderaan deze pagina op de knop ‘volg’ klikken. Als je je mailadres achter laat ontvang je een mail wanneer er een nieuwe blog online komt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.