Thankful Tuesday

Vorige week schreef ik een blog over dankbaarheid, in deze blog mijn eerste dankbaarheidslijstje.

Ik begin deze week met mijn werk. Zoals bekend ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg, inmiddels al weer 15 jaar. In die jaren heb ik mij regelmatig afgevraagd: Waarom doe ik dit? Waarom vind ik dit ook alweer leuk? Waarom laat ik mij elke keer weer uitschelden? Waarom werk ik nog met cliënten met gedragsproblematiek? Ik irriteer mij regelmatig aan dingen die niet geregeld zijn of wanneer het heel lang duurt om iets te regelen. Bij vlagen ben ik ook het onregelmatige werken zat. Ik werk al 15 jaar om het weekend 2 dagen, terwijl mijn man door de weeks 5 dagen werkt waardoor we niet vaak als gezin samen zijn. Maar daar gaat deze blog niet over.

Daarom volgt nu mijn dankbaarheidslijstje:

-Ik heb werk met een vast contract.

-Mijn salaris, met onregelmatigheidstoeslag, zorgt er voor dat ik parttime kan werken (18 uur per week).

-Door de onregelmatige werktijden kan ik Sanne vaak naar school brengen en ophalen, hierdoor kunnen er ook vaak vriendinnetjes komen spelen.

-Sinds een aantal maanden werken we altijd met twee collega’s op de groep ipv alleen, dit maakt het werk veel behapbaarder en het is heel fijn om bij problemen samen te kunnen overleggen.

-Ik kan heel goed samenwerken met al mijn collega’s.

-Ik kan het goed vinden met al mijn collega’s, met een aantal heb ik ook privé contact.

-Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht en er is altijd wel een luisterend oor of advies, bijvoorbeeld rondom de agressie die ik een paar weken terug mee maakte. Er is ook veel begrip naar elkaar toe.

-Ik heb een basisrooster welke voor mij prettig werkt en waar rekening is gehouden met mijn privéleven en lichamelijke kunnen.

-Ik kan vrijwel altijd een dienst ruilen met een collega als het mij niet uitkomt.

-Ik heb een fijne band opgebouwd met de cliënten.

-Als ik vooruitgang zie bij cliënten bv in hun gedrag of in hun fysieke mogelijkheden geeft dat voldoening.

-De laatste maanden staan we als team ook vaker stil bij de positieve dingen die gebeuren, als er dingen goed gaan, als we complimenten krijgen van andere disciplines.

Dit zijn zo maar een paar dingen waar ik dankbaar voor ben met betrekking tot mijn werk, wat er voor zorgt dat ik er blijf. Hierdoor kan ik beter om gaan met de minder leuke dingen/ervaringen. Een paar jaar terug zou mijn lijstje een stuk korter geweest zijn en als ik terug denk aan die tijd, kijk ik terug op een tijd waar ik behoorlijk in een negatieve spiraal zat. Ik zag weinig positieve dingen in het werk, samen met wat negatieve ervaringen zorgde dat voor weinig plezier in het werk.

Gelukkig is dat nu allemaal anders en zijn er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn!

Ben jij dankbaar in je werk?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.