Weightloss woensdag

Vandaag in de weightloss woensdag een update over mijn strijd tegen de kilo’s.

Ik ben weer naar mijn voedingsconsulente geweest en ik werd niet heel blij van de resultaten. Ik ben de afgelopen weken 3 ons afgevallen, maar mijn vetpercentage is met 2% gestegen naar boven de 40…..

Dit is enerzijds wel te verklaren door mijn zwaar gekneusde schouder, ik kan hierdoor niet sporten. Bij mijn vorige weegmoment was juist mijn spiermassa gegroeid en met vetpercentage geslonken. Doordat ik nu al 5 weken niet sport is de spiermassa die ik er bij getraind had weer vervangen door vet.

Maar naast het niet kunnen sporten heb ik er zelf ook schuld aan, uiteraard. Vooral de eerste weken van mijn schouderprobleem heb ik veel te veel gegeten. Ik kon nagenoeg niks en had veel pijn. Ik ben dan toch wel een emotie-eter, waar ik dan achteraf enorm van baal.

De afgelopen 3 weken heb ik gelukkig weer de goede flow gevonden en ben ik alles wat ik aangekomen was weer kwijt ben. Hopelijk kan ik over een paar weken weer met bootcamp mee gaan doen en zo langzaamaan weer spiermassa gaan opbouwen.

Tegen de tijd dat jullie dit lezen ben ik weer bijna terug van vakantie, ik hoop dat dat ik in de vakantie de flow heb kunnen vasthouden en dat het is gelukt om het hardlopen voorzichtig op te pakken in Frankrijk. Daar gaat vast nog een aparte update van komen 😉

Advertenties

Een gedachte over “Weightloss woensdag

  1. Pingback: Weightlos woensdag – Suze zoekt balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.