Weightlos woensdag

Het is is weer tijd voor een update, een vakantie update eigenlijk. In mijn vorig update schreef ik dat ik hoopte dat ik tijdens mijn vakantie de gezonde flow kon vasthouden en dat ik van plan was om het hardlopen langzaam aan weer op te pakken.

De eerste paar dagen ging het eten goed, ik ontbeet ’s morgens met kwark, honing en fruit terwijl de rest van het gezin stokbrood en croissants at. Tussen de middag at ik wel stokbrood. Ik snoepte niet, nam geen chips. Ik nam tussendoor een reep van Nakd, ik dronk veel water. En ’s avonds als mijn man iets lekkers nam, nam ik nog een schaaltje kwark met walnoten. Maar na een paar dagen kon ik de verleiding een stuk minder goed weer staan als er chips op tafel stond ’s avonds en een lekker creamlikeurtje sloeg ik ook niet af. Het bleek dus lastiger dan gedacht, de ochtenden ben ik wel bijna allemaal begonnen met kwark ipv brood. We zijn 1 keer uit eten gegaan en toen heb ik mij helemaal laten gaan, vooral het toetje…….

Het hardlopen bleek ook heel lastig. Op de tweede dag stond ik heel enthousiast om 8.00u bij de slagboom om te gaan hardlopen. Omdat ik een week of 6 niet had hardgelopen begon ik een paar lessen terug in de app ‘hardlopen met Evy’. Het lopen viel best tegen doordat ik zo lang niet geweest was en door het heuvelachtige landschap. Schijnbaar hebben alle Fransen blaffende honden, ik ben op zich niet bang voor honden maar als ze hard blaffend tegen het hek op staan te springen loop ik niet echt gemakkelijk er langs heen. Naderhand voelde het wel heel fijn dat ik was geweest. Helaas stak mijn EDS de kop op, waardoor de rest van de vakantie nog maar 1 keer ben gaan hardlopen. Door het vele lopen op slippers, maar vooral ook blote voeten in het zwembad op harde en onregelmatige ondergronden had ik zoveel last van de onderkant van mijn voeten dat lopen heel pijnlijk was.

Nu ontkom je er niet aan de je veel moet lopen op een camping, ik liep toch elke dag wel meer dan 10.000 stappen.

Toch wel met angst en beven stapte ik op de weegschaal en het viel mij nog mee. Andere jaren kwam ik met gemak 4 a 5 kg aan in de vakantie en deze keer was het beperkt gebleven tot 2 kg.

Tijd om weer aan de bak te gaan en opnieuw de goed flow van een gezonde levensstijl te vinden. Helaas gaat het sporten nog niet met mijn schouder, dus zal het voornamelijk uit voeding moeten komen.

Voor de vakantie was ik begonnen met Bodieboost, ik schreef daar toen een blog over. Ik heb het weer opgepakt en naar aanleiding van een bericht op de facebookpagina is er een whatsapp-groepje ontstaan. Momenteel zijn we met 5 vrouwen en via deze groep motiveren en helpen we elkaar. Heel fijn als iemand het even niet weet of wat motivatie nodig heeft. Ik hoop dat we elkaar lang blijven motiveren, soms heb je dat gewoon nodig als je even in een dipje raakt of als de resultaten tegenvallen.

Hopelijk kan ik in een volgende update weer melden dat ik goed in de flow zit en dat er kilo’s vanaf zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.