Zalon by zalando

Wie wil dat nu niet, een personal shopper? Een stylist die speciaal voor jou kleding uitzoekt dat bij jouw lichaam en stijl past, zonder dat je een winkel in winkel uit hoeft.

Zalon, een onderdeel van Zalando bied deze dienst aan. Via internet vul je een vragenlijst in. Vragen als: wat voor soort stijl heb je, welke merken spreken je aan, welk type jas zoek je, welke fits vind je mooi, welke prints? Welke pasvormen en kleuren vind je mooi? Maar ook kun je aangeven wat je absoluut niet zou willen dragen. Uiteraard vul je je kledingmaat in en wat je normaal aan kleding uitgeeft. Daarna kun je nog aangeven hoe lang je ben, je gewicht en je lichaamsvorm. Dit om een zo goed mogelijk beeld te schetsen voor de stylist.

Als je alles hebt ingevuld dan kom je bij een lijst van stylisten. Over elke stylist is een stukje geschreven wat het kenmerkt en je kan doorklikken naar foto’s van de kledingstijl die zij veel gebruiken. Je kunt dan een stylist kiezen die het beste bij jou past.

Vervolgens gaat de stylist aan de slag om voor jou outfits bij elkaar te zoeken, na een paar dagen krijg je een mail met daar in een outfit preview. Je kunt dan bekijken welke items de stylist oor je heeft uitgezocht. Bij elk item kun je aangeven of je dit wel of niet leuk vind. Vind je het niet leuk, krijg je het item ook niet thuis gestuurd. Je kunt aangeven waarom je het niet leuk vind, de stylist zou dan een vervangend item kunnen toevoegen aan de hand van jouw feedback. Je hebt 24 uur om dit te doen, als je het niet doet dan krijg je de box gewoon thuis gestuurd zoals de stylist hem heeft samengesteld. Bij mijn outfit preview zat ook nog een jas, maar ik vond deze jas echt niet mooi en ik had eigenlijk ook nog geen jas nodig. Deze jas is daarom niet mee gestuurd. Er zaten ook een paar dingen bij die ik zelf niet zou pakken in een winkel, maar juist daarom heb ik ze er in laten zitten. Wie weet verrast het mij wel 😉

Hieronder kun je zien en lezen wat er in mijn box zat.

img_3318

Na een paar dagen kreeg ik mijn box thuisbezorgd. De inhoud van de box zag er heel netjes uit en was verdeeld in 2 stapeltjes van outfits. Een mooi mapje er in met een briefje van de stylist.

Mijn pakket bestond uit: 1 rok, 1 spijkerbroek, 1 trui, 1 vest, 2 t-shirt en 2 blouses. img_3319De eerste outfit kun je zien op de linkse 2 foto’s, ik draag hier een rode, leren kokerrok van s.Oliver van €79,95, daarop een gebreide trui van KIOMI van €39,95. Ik zou zelf nooit zo’n rok kiezen, maar ik vind hem echt heel mooi en hij zit heerlijk! Hij heeft een mooie donkere kleur. De trui was het helaas niet voor mij, ik vind hem te warm en de mouwen te lang. Ik vind hem ook niet lekker zitten. Op de rechterfoto zie je dezelfde rok, maar dan met een blouse van Soyaconcept van €39.95. Ik koop zelf niet snel blousejes, omdat ik nooit goede kan vinden. Vaak zitten ze bij mij aan de voorkant bij mijn borsten wat strak, waardoor de knoopjes open gaan staan. Ik vind deze heel erg leuk, ondanks dat de mouwen wat strakker zijn bij mijn polsen zodat ik de mouwen niet kan opstropen. Dat is iets wat ik eigenlijk altijd doe. img_3320

Hierboven zie je een deel van de tweede outfit. Op de foto linksboven draag ik een spijkerbroek van LTB van €79.99 met daarop een een t-shirt van Soaked in Luxery van €39,95. Het shirt is op de foto rechtsboven beter te zien. Het is een donkergroen shirt met glitters, ik vind het hem heel leuk. Hij is wel wat doorzichtig, maar dat is op te lossen met een hemdje onder het shirtje. Ik vind het wel heel raar om zo’n ‘strak’ shirtje te dragen, maar volgens mij kan het goed. Spijkerbroeken vind ik altijd lastig te vinden en deze zit gewoon heerlijk! Linksonder draag ik een t-shirt van Superdry van €39,95. De voorkant is open gewerkt, dat is op de foto helaas niet goed te zien. Ik combineer hem hier met een blauw vest van KIOMI van €39.99. Ik houd echt van vesten 🙂 Rechtsonder zie je cognackleurige, korte laarsjes die ik op alle foto’s draag van Pier One van €69,99. Ik vind ze heel leuk en ze zitten lekker, mijn steunzolen passen er ook heel goed in.

img_3321

Op de 2 bovenste foto’s zie je een blouse die ik zelf nooit uit had gezocht, hij is van Mint&berry en kost €39,95. Hij is donkergroen met een oranje print, aan de voorkant zit een grote strik. Ondanks dat ik hem zelf nooit had uitgezocht, vind ik hem echt superleuk! Ik draag met de spijkerbroek van LTB. Op de foto linksonder combineer ik hem met het vest van KIOMI. Rechtsonder combineer ik de rok van de eerste outfit met een t-shirt van de tweede outfit.

Het is heel fijn dat alles met elkaar te combineren is. Ik ben zelf niet zo goed in combineren, maar zo is het zelfs voor mij een makkie!

Ik ga in ieder geval de trui terug sturen en ik neig er naar om de rest te houden. Ik vind dit echt super geslaagd! Ik denk dat ik deze box vaker ga bestellen, 2 of 3x per jaar bijvoorbeeld. Je kunt ook een soort abonnement afsluiten dat je elke 3 of 6 maanden, vrijblijvend, een box thuis gestuurd krijgt samengesteld door je eigen stylist en aan de hand van de vragenlijst die je hebt ingevuld.

Het blijft mij verbazen hoe goed mijn kleding zit in mijn huidige maat, maat L. Ik heb jarenlang met XL gehad en ook periodes met XXL. Ik denk dat ik nu zo’n beetje een jaar maat L heb en het blijft gek om te zien.

Ik moet trouwens even vermelden dat Sanne alle foto’s heeft gemaakt 🙂

Mocht je na het lezen van deze review ook enthousiast zijn geworden en een box willen bestellen, stuur dan even een mailtje naar suzezoektbalans@gmail.com. Ik kan in ieder geval 1 iemand een kortingscode van €25,- geven. Bij meerdere mailtjes zal ik op woensdag 19 september loten.

2 gedachtes over “Zalon by zalando

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.