Leesgek

Zo lang ik mij kan herinneren lees ik graag, ik heb al heel wat boeken gelezen in mijn leven. Ik vind het heerlijk om mee gezogen te worden in een verhaal en even verder nergens aan te denken. Eigenlijk neem ik er te weinig tijd voor en beperkt het zich vooral in nog een half uurtje lezen voor ik ga slapen en als we op vakantie zijn.

Ik lees eigenlijk alle genres. Chicklits, thrillers, romans, waargebeurde verhalen, verhalen uit de oorlog, ik lees het allemaal graag.

Ik las altijd echte boeken, heerlijk snuffelen in de bibliotheek op zoek naar een mooi boek. Ik zou altijd echte boeken lezen en ik zou nooit een ereader kopen, was mijn mening toen. Echte bladzijdes, echt een boek ruiken, dat wilde ik. Tot ik op een gegeven moment de boeken niet meer goed vast kon houden doordat ik, door mijn EDS, veel last kreeg van mijn polsen en vingers. Dikke boeken lezen ging bijna niet meer, maar toch wilde ik niet zwichten voor een ereader. Tot ik voor mijn verjaardag een ereader kreeg van mijn man. Ik zette er wat boeken op en wat was dat heerlijk! Ik kon gewoon weer lezen zonder dat ik pijnlijke vingers en polsen had!

Ik lees af en toe nog een echt boek, maar het meeste lees ik op mijn ereader. Ik heb altijd genoeg boeken mee op vakantie, zonder dat het veel ruimte en gewicht in beslag neemt.

img_3604
img_3605

Inmiddels heb ik al een paar jaar geen abonnement meer bij de bibliotheek, maar ben ik lid van Bookchoice. Voor €3,99 per maand kan ik elke maand 8 boeken downloaden als Epub voor op mijn ereader of als luisterboek. Ik download alleen de boeken die mij echt aanspreken, soms zijn dat alle boeken maar dat kan ook 2 boeken zijn. Ik vind €3,99 echt een hele mooie prijs, ook als ik maar 2 boeken download.

img_3606
img_3607

De luisterboeken heb ik nog niet geprobeerd, dat trekt mij niet zo. Ik hoorde van iemand dat een luisterboek heel fijn is tijdens het hardlopen in plaats van muziek. Mocht ik ooit zo ver komen dat ik 5 km kan hardlopen, dan ga ik dat zeker proberen.

Mijn ereader gaat inmiddels al heel wat jaartjes mee en hij begint wat mankementjes te vertonen. Ik moet zo langzaam aan gaan kijken naar een ander exemplaar, maar ik ben wel erg verknocht aan mijn ereader.

Mocht je zelf een ereader hebben, hoor ik graag hoe deze bevalt!

Ben jij een lezer? En wat lees je dan graag?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.