Slaaptrainer

You love them or you hate them, dat dekt wel aardig de lading als het om slaaptrainers gaat. Of het is een groot succes of je hebt er hoge verwachtingen van en het blijkt een totale misser. Je spruit trekt zich er niks van aan en staat gewoon nog steeds om 5.00u naast je bed. Wij vallen in de categorie: Love them!

Wij hebben 5,5 jaar geleden besloten om een slaaptrainer aan te schaffen, omdat Sanne elke nacht 3x naast ons bed stond. En telkens kwam ze zeggen dat ze uitgeslapen was. Uiteraard hebben we haar steeds terug in bed gebracht en ging ze weer even slapen. Aangezien wij beiden best enorm op onze nachtrust zijn gesteld moesten we dit zien te doorbreken. Mijn vriendin had op dat moment Momo de aap voor haar dochter. Deze schaftten wij ook aan. Er was toen overigens veel minder keus dan nu. We konden volgens mij kiezen uit een aap, een schaap en Nijntje.

Met mijn man maakte ik afspraken wat we zouden gaan doen, we wilden ook niet ineens te veel willen in een keer. De wekker zetten we op de tijd waarop ze normaal ook wakker was in de ochtend, volgens mij was niet 6.30u. We spraken ook af dat we haar ’s nachts vroegen of aap al wakker was en dan we dan met haar meeliepen om te kijken bij aap. Als aap nog sliep moest ze terug in bed met de mededeling dat ze uit bed mag komen als aap wakker was. Het waren 2 pittige weken, want 3x per nacht hadden we hetzelfde riedeltje over aap. Maar daarna had ze het door en bleef netjes in bed liggen tot aap wakker werd. Eerst hoorden we dat ze al wakker was voor dat haar aap wakker werd, maar ze bleef dan netjes wachten. Na een week zetten we de wekker 10 minuutjes later en een week later nog eens, enz. Na verloop van tijd ging ze ook langer slapen. Op een gegeven moment lukte het zelfs om, in het weekend, tot 8.00u te slapen. Nog steeds komt Sanne niet voor 8.00u haar kamer af in het weekend. Sanne was overigens helemaal weg van de aap, ze heeft hem gehad tot ze bijna 7 werd en alleen maar omdat ze van sinterklaas een nieuwe wekker kreeg. Ze kon er maar moeilijk afstand van doen.

Inmiddels hebben wij sinds een weekje de wekker weer in gebruik, deze keer voor Cas. Gelukkig niet voor ’s nachts, want dan horen we hem niet. Het gaat bij Cas vooral om de ochtenden. Zodra Cas wakker is, is hij ‘aan’ en enorm luidruchtig. Terwijl manlief en ik graag iets rustiger opstarten. Als de wekker van manlief gaat en hij wordt daar wakker van, dan staat hij om 6.20u in de badkamer enorm druk en luidruchtig te doen. Als er in het weekend iemand naar de wc gaat heel vroeg, hetzelfde. En met zijn luidruchtige aanwezigheid wordt zelfs Sanne wakker op zolder en daar is ze meestal niet zo blij mee. Terwijl hij voorheen altijd er lekker uitsliep tot 8.00u/8.30u. Hij heeft die slaap eigenlijk nog wel nodig. Dus haalden we de aap weer van onder het stof. Cas vind het reuze interessant. Nadat we hadden uitgelegd dat hij uit bed mocht komen als aap wakker was, was de eerste ochtend toch even spannend. Zou het snappen? Hij snapte hem zeker, een beetje jammer dat hij een half uur keihard vanuit zijn bed heeft zitten roepen dat aap nog niet wakker was….. Maar goed, hij bleef netjes in zijn bed. De tweede ochtend was hij wakker geworden en bleek aap al wakker te zijn, dat zorgde voor een huilbui. Maar al met al gaat hij best goed. Hij blijft langer in zijn bed, na de eerste ochtend heeft hij ook niet meer liggen roepen als hij er nog niet uit mag. Het lijkt hem wat meer rust te geven. Als hij wakker wordt en ziet dat aap zijn ogen nog dicht heeft, dan legt hij zijn hoofd weer neer en chilt nog even verder.

Zo begint de ochtend voor iedereen iets rustiger, gelukkig…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.