Voornemens

Pas geleden heb ik op zondagmiddag het overloopgedeelte van de zolder opgeruimd. Dat stond helemaal vol met spullen en papieren. Ineens was ik het zat en besloot ik dat de boel opgeruimd en uitgezocht moest worden. Het resultaat mocht er zijn, want naderhand zag het er heel netjes uit en is er een heleboel weggedaan. Ik nam mij voor om het vanaf nu opgeruimd te houden, maar stiekem weet ik al dat het zo maar zou kunnen dat ik dit voornemen niet kan vol houden.

Zoals zo vaak met voornemens verwateren ze al snel. Ik deel vandaag mijn lijstje met dingen die ik mij elke keer voorneem, maar waar ik hopeloos in faal.

-De zolder opgeruimd houden.

-De administratie op orde houden. Post gelijk verwerken ipv een grote stapel maken en 1x per jaar de papieren in de juiste mappen doen.

-De trap leeghouden. Ik ben altijd enorm blij als de trap weer leeg is, maar binnen de kortste keren ligt hij weer vol met van alles wat naar boven moet.

-Gelijk strijken als ik was heb gevouwen ipv het uitstellen.

-Tafelkleed gelijk uitkloppen na het eten ipv het dubbelvouwen en op tafel laten liggen. Dit gaat inmiddels wel iets beter 😉

-Gezond eten/afvallen, elke keer begin ik vol goede moed….

-Minder met mijn telefoon in mijn handen en dan vooral minder social media. Ik probeer op dit moment weer te minderen.

-Eerst nadenken voor ik iets zeg. Ik ben nogal geneigd om alles er uit te gooien wat er in mij opkomt…

-Een huishoudschema aanhouden. Ik ben totaal niet in de wieg gelegd voor het huishouden, ik heb er ook echt een hekel aan. Dus als ik een goede smoes kan verzinnen….

-Meer geduld hebben met de kinderen.

-Zuiniger leven, zodat we meer kunnen sparen.

-Op tijd naar bed. Ik neem mij elke ochtend voor om 22.00u naar bed te gaan en tot 22.30u te lezen, maar elke keer weer is het vaak pas 23.00u dat ik in bed lig en dan ga ik nog lezen.

Het is een aardig rijtje en dit is vast nog niet alles.

Heb jij vaak goede voornemens en lukt het om ze vol te houden?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.