Privacy van de kinderen

Misschien is het al opgevallen op deze blogs, maar ook op mij Instagram account. Ik deel weinig foto’s met de gezichten van mijn kinderen herkenbaar in beeld meer. Dit is een bewuste keuze.

In het verleden heb ik genoeg foto’s gedeeld waarop mijn kinderen herkenbaar in beeld zijn, maar inmiddels doe ik dat niet zo maar meer.

Ik heb daar een aantal redenen voor:

-iedereen kan de foto’s zien, opslaan en delen, ook mensen met minder goede bedoelingen. Ook kunnen de foto’s zonder toestemming gebruikt worden voor bv reclames. Wat uiteraard niet mag, maar wel gebeurd.

-wie ben ik om te beslissen om foto’s te delen van mijn kinderen. Foto’s die voor altijd op internet staan, willen mijn kinderen dat? Zijn ze over 20 jaar blij dat deze foto’s op internet staan? Nu kunnen ze daar niet over beslissen en de consequenties overzien.

Ik snap het helemaal als je wel foto’s deelt, want wie wil nu niet vol trots haar kroost delen? Ik vind dat zelf ook leuk om te zien bij anderen. Ik oordeel daar ook niet over, iedereen heeft zijn of haar eigen overwegingen. Ik kies er zelf alleen tegenwoordig voor om bewust te bedenken welke foto’s ik deel. Het grootste gedeelde van de foto’s die ik tegenwoordig deel is met de kinderen onherkenbaar in beeld, heel af en toe deel ik nog wel een foto waarop ze herkenbaar zijn. Ik denk dat 90% onherkenbaar is en 10% herkenbaar.

Zo wilde ik pas een foto plaatsen van Sanne toen ze thuis was na een ziekenhuisopname, maar ze zag er echt nog behoorlijk ziek uit. Ik kan mij goed voorstellen dat zij er op haar 18e niet heel blij van wordt als deze foto ineens weer boven komt drijven op internet. Ik heb er daarom voor gekozen om haar gezicht onherkenbaar te maken.

Ik ben heel benieuwd welke redenen jij hebt om je kinderen juist wel of juist niet herkenbaar te delen op internet. Laat het mij weten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.