Eigen bedrijfje

In een eerdere blog schreef ik over mijn ontslag, ik liet daar al vallen dat ik aan de slag wil als ZZP’er. Daar hoort natuurlijk een bedrijfsnaam en logo bij:
jannelies logo_gifHoe gaaf is dat??

Maar goed, wat ga ik nu precies doen? Ik ga per 1 januari aan de slag als zzp’er in de zorg. Dat betekent dat instellingen die te maken hebben met open diensten door bv. ziekte of vakantie en dit niet met hun eigen personeel opgelost krijgen, mij kunnen inhuren om die dienst te komen doen. Want er moet toch iemand zijn voor de cliënten. Ik ga dit doen via een prachtig systeem van Pidz, waar veel instellingen bij aangesloten zitten.

Dit betekent wel dat ik meer reistijd ga hebben dan de 5 minuten die ik nu heb en dat ik 3x per week ergens anders naar toe moet. De ene dag in bv. in Goes en de andere dag in Rotterdam, het ligt er maar net aan waar mensen nodig zijn. Er wordt wel van mij verwacht dat ik zo’n dienst kan doen zonder dat ik de cliënten en de normale gang van zaken ken. Dit lijkt mij een enorme uitdaging, maar ook gelijk het spannendste. Ik ga er van uit dat dat vooral de eerste tijd spannend is en dat het vanzelf minder spannend wordt.

Het is de bedoeling dat ik 3 dagen per week ga werken, overdag en dat ik af en toe een zondag werk (als er iets leuks voorbij komt). Geen avonden, geen verplichte weekenden en geen verplichte feestdagen meer! Er gaat alleen bij ons thuis wel heel veel veranderen. Ik ben nu door de weeks veel thuis, omdat ik in de weekenden werk. Hierdoor hoeven de kinderen niet zo heel vaak naar de gastouder. Vanaf januari gaan ze 3 volle dagen naar de kinderopvang/bso, dat is een flinke verandering. Als ik nu een vroege dienst heb, dan breng ik de kinderen naar de gastouder. Straks is de kans groot dat ik om 7.30u moet beginnen in bv. Rotterdam of Middelburg, dan moet ik erg vroeg wel. Manlief gaat daarom de kinderen 3x per week weg brengen, ook al een flinke verandering. Maar daar staat tegenover dat ik wel elke avond met ze kan eten en ze elke avond op bed kan leggen.

Al met al zal het een hele verandering zijn, ook qua werkuren. Mijn contract nu is 18 uur per week, het wisselt nogal er zijn ook weken bij dat ik minder uren werk. Daar tegenover staan de weken dat ik meer moet werken. Vanaf januari zal ik behoorlijk wat meer tijd kwijt zijn aan mijn werk, reistijd en administratietijd mee gerekend zal dat al gauw 30 uur per week zijn.

Ik heb er echt onwijs veel zin in, al komt er toch ook heel veel bij kijken voor het zover is, daar zal ik ook nog een blog aan wijden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.