Recept: Rijstepap

Het schijnt zo te zijn dat een warm ontbijt gezond voor je is. Ten eerste vult het erg goed en heb je langer een verzadigt gevoel, maar je lichaam verteerd een warm ontbijt ook beter.

Vooral nu het weer kouder wordt vind ik het wel lekker om ’s morgens warm te ontbijten. Ik deel vandaag een recept wat ik ’s avonds klaar maak en er vervolgens 3 ochtenden van eet.

img_0425-1

Ingredienten voor 3 porties:

-125gr. dessertrijst

-500ml. amandelmelk

-2tl. vanille aroma

-kaneel naar behoefte

-klein snufje zout

Bereidingswijze:

Doe alles in een pan en breng alles aan de kook. Blijf het de hele tijd roeren, anders zit het aan de bodem. Het heeft 10 a 12 minuten nodig. De pap is dan nog wat smeuïg. De pap is klaar om gegeten te worden. Zelf maak ik 3 porties die ik af laat koelen en daarna afgedekt in de koelkast zet. ’s Morgens pak ik dan een portie, ik doe er een flinke scheut amandelmelk bij (om het weer smeuïg te krijgen) en warm het dan op in de magnetron. Je kunt de pap ‘opleuken’ met fruit, noten en/of zaden. Je kunt ook tijdens het koken van de pap al een appel in stukjes meekoken.

 

img_0427
Het ziet er niet heel aantrekkelijk uit 🙂

img_0433-1

img_0424
Ik combineer het vaak met fruit en zonnebloempitten. 

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.