Afscheid nemen

Ik ben echt een dweil als het gaat om afscheid nemen, ik wordt daar gewoon enorm emotioneel van. Ik kan er weinig aan doen om het tegen te gaan.

De tijd om afscheid te nemen op mijn werk komt steeds dichterbij en ik merk dat ik daar nu al meer moeite mee heb dan ik had gehoopt. Ik had gehoopt dat ik straks mijn laatste dienst kan draaien zonder dat er iets anders is dan anders, vervolgens de deur dicht kan trekken en klaar. Maar ik ben er inmiddels al achter dat dat niet gaat gebeuren. Er zijn al een paar keer tranen gevloeid. Ik merk dat ik het nu al lastig vind om er aan te denken dat ik straks niet meer werk op de woning waar ik al zo lang werk dat ik bij het meubilair hoor. Dat ik straks niet meer die vertrouwde gang op loop, dat ik niet meer het vertrouwde gegil van bepaalde cliënten hoor of de vaste grapjes maak met cliënten die ik door en door ken. Ik kom straks bij een cliënt zijn of haar kamer op en heb die cliënt nog nooit gezien, maar zal wel iets moeten doen en moeten reageren op de cliënt. Zaken die ik binnen mijn huidige woning kan met mijn ogen dicht. Reageren op cliënten volledig op gevoel, omdat je de cliënten al zo lang kent dat ik precies zie aan de non-verbale signalen hoe de vlag er bij hangt en hoe ik daar op moet reageren.

Maar ook mijn collega’s waar ik nu altijd op terug kan vallen als mijn geduld niet zo ver reikt, omdat ik niet lekker in mijn vel zit en een cliënt mij enorm op mijn zenuwen werkt. Mijn collega’s die ik om raad en tips kan vragen, waar ik veel lol mee heb en veel mee klets. Collega’s waar je onderling mee spart om zo tot nieuwe inzichten te komen om de cliënten beter te helpen en begeleiden, maar waar ik ook zeker kan spuien als ik dat nodig heb. Straks moet ik het allemaal zelf doen, ben ik op mijzelf aangewezen en dat is gewoon eng.

Ik heb er enorm veel zin in, maar ik vind het wel enorm spannend. Ik weet ook dat ik het moet doen en het allemaal wel op zijn pootjes terecht gaat komen, maar de laatste weken gaan zeker weten lastig worden.

3 gedachtes over “Afscheid nemen

  1. Pingback: Meest gelezen blogs – Suze zoekt balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.