Favoriete ontbijt

Ik heb sinds kort een favoriet ontbijt, ik vind het echt superlekker. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Als ik tijd heb maak ik het ’s morgens vers, in het weekend bijvoorbeeld. En door de weeks maak ik het vaak een avond van te voren. ’s morgens op warmen in de magnetron en klaar. En het mooiste is dat er maar 4 ingrediënten nodig zijn, havermout met appel. Vandaag deel ik het recept met jullie. img_0645

Ingrediënten:

*200ml melk, ik gebruik zelf altijd ongezoete amandelmelk

*4el havermoutvlokken

*een appel

*kaneel

img_0646-1

Bereidingswijze:

Doe de melk en havermout vlokken in de pan, snijd de appel met schil in stukjes en gooi het er bij. Zet de pan op het vuur en laat het al roerend aan de kook komen. Laat het ongeveer 8 minuten zacht koken en blijf de hele tijd roeren, anders zit het aan de bodem. Zet het vuur uit en roer er kaneel doorheen. Zelf gooi ik er flink wat kaneel in. Je havermout pap is nu klaar om te eten. Of je doet hem in een kommetje, dekt hem af en zet hem in de koelkast tot de volgende ochtend. img_0647

Het ziet er  niet uit alsof het zo uit een sterrenrestaurant komt, maar ik vind het echt heerlijk.

Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Favoriete ontbijt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.