Opruimeritis

Ik schreef al eerder dat ik druk bezig was met spullen weggooien en dat ik graag een opgeruimd huis wil hebben. Helaas is er in de zomer de klad weer in gekomen en waren er nog steeds veel te veel spullen in huis. Het wilde ook maar niet lukken om het weer op te pakken, totdat ik op instagram een challenge van Didy van  begin bij je huis tegen kwam. Zij is Marie Kondo consulente. Misschien ken je Marie Kondo en haar methode wel. Marie is een opruimgoeroe en streeft er naar ruimtes zo op te ruimen dat ze rust en inspiratie uitstralen. Dat je alles waar je blij van wordt houdt en de rest weg doet. In de challenge zou de kledingkast aangepakt worden en zou je meegenomen worden in een stukje Marie Kondo metode. Ik heb al een paar keer op het punt gestaan om het boek aan te schaffen dus deze challenge leek mij wel wat. img_0514

Dit is mijn kast voor ik aan de slag ging. Er ligt al een stapel voor mijn kast, omdat ik er te laat aan dacht om een ‘voor’ foto te maken. De challenge werd verdeeld over 7 dagen en bevatte elke dag een opdracht. Ik heb een groot gedeelte in 1 middag gedaan, aangezien ik lekker op dreef was en dan ben ik niet te stoppen. img_0515-1

Ik begon met mijn shirt, korte en lange mouwen. Ik gooide ze op 1 stapel en pakte alles 1 voor 1 in mijn handen. Ik bedacht bij elke item of ik er daadwerkelijk blij van werd. Ik heb dit bij al mijn kleding gedaan, ook mijn ondergoed en sokken. Alles waar ik blijf van werd bleef en al het andere ging weg. Ik had shirts in mijn kast die ik alleen voor mijn werk nog droeg, maar werd ik echt blij van die ‘ouwe meuk?’ Nee, dus weg ermee. Er ging echt heel veel weg. img_0526img_0527

Een ander onderdeel van de Marie Kondo methode is verticaal opvouwen. Het is bij mij niet helemaal zoals het hoort, maar dit blijkt wel veel minder ruimte in beslag te nemen. Ik heb bijna al mijn kleding in 2 lades gekregen.

img_0528

Er hangen alleen nog een paar vesten in mijn kast.

Heerlijk om zo rigoureus aan de slag te gaan en veel weg te doen waar ik niet meer blij van wordt. Waarom iets bewaren waar je niet blij van wordt? Iedereen is het waard om blij te worden van de kleding die hij/zij draagt, ook dat huispak waarmee je ’s avonds op de bank hangt. Dus hier ging ook een oude huisbroek weg die ik wel regelmatig aanhad, maar waar ik eigenlijk niet blij van werd.

Doe jij makkelijk dingen weg?

Geef een reactie