Samen met je kind opruimen

Nadat ik mijn kast had uitgemest en opgeruimd was het tijd voor Cas zijn kast. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, maar het knapte het enorm op. Daarna was het de beurt aan Sanne haar kast. Sanne is bijna 8 en ik kan daar niet meer lukraak zelf beslissen wat blijft en wat weg gaat. Daar was een andere aanpak voor nodig. Vandaag deel ik hoe wij samen haar kast hebben uitgezocht.img_0709

Dit was de kast toen we begonnen, heel veel kleding en behoorlijk rommelig.
img_0710

Als eerste mocht Sanne zelf al haar kleding uit haar kast halen en op een grote berg gooien. Dit vond ze heel leuk. Wauw, wat een berg!img_0719

Tijd voor de volgende stap. Van te voren had ik 4 briefjes gemaakt. 1. dit trek ik heel erg graag aan, lievelingskleding. 2. dit vind ik leuke kleding. 3. mwah….. 4. dit trek ik eigenlijk niet meer aan, want te klein/niet mooi/zit niet lekker. De 4 briefjes verdeelden we over de grond. img_0721

Sanne pakje haar kleding stuk voor stuk op en besloot bij welk briefje het hoorde. De kledingstukken vlogen door de kamer heen 🙂 Nadat alles was uitgezocht besloten we dat de kleding bij briefjes 3 & 4 in ieder geval weg kon. Stapel 2 liepen we samen nog even na. Er zaten nog een paar dingen bij die eigenlijk te klein waren. De kleding die nog mooi was ging op de stapel voor de tweedehands kledingbeurs die ik organiseer. img_0722

Nadat we er uit waren welke kleding zou blijven heb ik alles opgeruimd. Alles zit nu in mandjes. Hierboven zie je het resultaat. Elk kledingstuk heeft een mandje. Onderbroeken, broeken, t-shirt korte mouw, t-shirt lange mouw etc.

Hopelijk is het zo overzichtelijker voor haar en blijft het mooi opgeruimd.

Een gedachte over “Samen met je kind opruimen

  1. Pingback: Meest gelezen blogs – Suze zoekt balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.