Top 2000 stemweek

Bron

Deze week kun je weer stemmen op je favoriete liedjes! Ik luister al jaren naar de top 2000, ik vind dat echt fantastisch. Ik kan in de week tussen kerst en oud & nieuw echt genieten van al die verschillende genres. Oude liedjes, nieuwere liedjes, Nederlandstalig, Engelstalig, ballad of juist rock. Heerlijk vind het dat en dan het liefst met alle liedjes meezingen. Ik hoop van harte dat mijn kinderen later ook zo kunnen genieten van verschillende soorten muziek, of het nu ‘hip’ is of een ‘gouwe ouwe’.

Ik heb dit jaar ook weer gestemd en ik laat hieronder mijn lijst met favoriete nummers zien, al vind ik dat echt supermoeilijk. Er zijn zoveel mooie liedjes dat kiezen heel moeilijk is. Ik heb niet 1 liedjes wat helemaal bovenaan staat het lijstje is daarom ook niet in chronologische volgorde.

Coldplay – viva la vida    

Ik vind dit om te beginnen een heel mooi nummer qua melodie, ik zing het graag mee. Ik vind het ook een heel fijn nummer om op te sporten. De betekenis is ook mooi: Vier het leven, want alles gaat voorbij.

Robbie Williams – angels

Van dit nummer krijg ik altijd weer kippenvel als ik het hoor.

Michael Jackson – earth song

Ik vind veel nummer van Michael Jackson goed, het was lastig om er eentje te kiezen. Ik vind dit een prachtig nummer dat gaat over de wereld en hoe het verder moet.

Claudia de Breij – mag ik dan bij jou

Gewoon supermooi, daar zijn geen woorden voor nodig.

Pharell Williams – happy

Heerlijk nummer, ik wordt altijd heel blij als ik dit liedje hoor. Het liedje zit in de film ‘Verschrikkelijke ikke 2’, ik zie in gedachte altijd Gru lopen en dansen als ik dit nummer hoor 🙂

Blof – aan de kust    

Ondanks dat het eiland waar ik woon net geen Zeeland is, voelt dit lied wel heel herkenbaar. Daarnaast vind ik bijna alle liedjes van Blof goed.

Seal – kiss from a rose

Dit nummer komt uit 1994, ik was toen 11 jaar. Dit nummer is echt blijven hangen bij mij en ik zing het altijd mee.

Justin Timberlake – can’t stop the feeling

Voor dit nummer geld eigenlijk hetzelfde als voor ‘happy’, ik wordt echt vrolijk van dit nummer. Ik kan ook nooit stil blijven zitten als ik het hoor.

Coolio – gangsta’s paradise

Dit nummer kwam uit toen ik 12 was, ik vond dit toen een heel tof nummer. Ik had alleen geen idee waar het over ging. Veel later heb ik de film ‘Dangerous mind’ gezien, waar dit nummer uit komt. De film gaat over een lerares in een achterbuurt. De tekst van het nummer is best heftig, maar de radio gaat altijd harder als ik hem hoor.

Andre Hazes jr. – leef

De tekst zegt al genoeg: ‘leef alsof het je laatste dag is, leef alsof de morgen niet bestaat.’ Geniet van het leven. Ik heb echt een superleuke herinnering aan dit liedje.

Andrea Bocceli – con te partiro & vivo per lei

Ik heb geen idee wat hij zing en waar het over gaat in deze 2 liedjes, maar ik kan de muziek van hem erg waarderen. Ik kan er heerlijk bij ontspannen.

Bryan Adams – summer of ’69

Aan dit nummer heb ik goede herinneringen, we zongen dit vaak mee als vriendengroep in de kroeg toen ik een jaar of 18 was.

Red hot chili peppers – under the bridge

Er zijn meer nummers van de RHCP die ik goed vind, maar deze heeft echt indruk gemaakt op mij. Het was denk vooral de clip die indruk op mij maakte.

Alanis Morissette – Ironic

Ik zing dit nummer supergraag mee, hele goede zangeres ook.

Pink – What about us

Prachtig nummer net als de betekenis er van. De boodschap van dit nummer is verdraagzaamheid. In dit nummer komen minderheidsgroepen op de voorgrond. Als dit nummer op de radio komt roept Sanne mij altijd. We zingen dit dan keihard mee.

Krezip – i would stay

Iedereen kan zich deze clip nog wel herinneren, een stel broekies op Pinkpop en een fantastisch publiek. Ik krijg vaak kippenvel als ik de clip zie.

DJ Paul Elstak – Rainbow to the sky

Jeugdsentiment, net als meer liedjes uit deze tijd en dit genre.

Live – overcome

Prachtig nummer wat gaat over het draagbaar maken van alle ellende in de wereld. Het nummer kwam uit op 18 september 2001, een week na de aanslagen in New York. Dit zorgt toch wel voor een extra lading in het nummer.

Racoon – oceaan & liverpool rain & shoes of lightning

Ik vind Racoon heel erg goed, ik heb het geluk gehad dat ik met een client naar een concert mocht van deze band. We gingen backstage en stonden vooraan tijdens het concert. Fantastisch! Oceaan was echt mijn lijflied tijdens mijn revalidatieperiode in 2013/14. Ik heb het nummer grijsgedraaid tijdens alle autoritjes naar het maasstadziekenhuis. Vooral de zin: ‘Ik heb al zo ver moeten kruipen, het laatste stuk zal ook wel gaan..’ was echt precies hoe ik mij voelde. Liverpool Rain was helemaal geen grote hit, maar dit nummer live gespeeld was echt geweldig! Shoes of lightning was de anthem van Serious Request 2013. Ik vind het een heel mooi nummer, het kreeg een enorme emotionele lading met de beelden van het rode kruis erbij tijdens SR.

Backstreet Boys – Everybody (backstreet’s back) 

Ik was vroege een enorme fan van de Backstreet Boys, de clip van dit nummer vond ik echt fantastisch!                                                                   

Terwijl ik deze lijst maak bedenk ik me dat ik een aantal nummer vergeten ben en tijdens het luisteren van de top 2000 komen er ook vaak genoeg momenten dat ik denk: jaaa, dat is ook een geweldig nummer!

Het stemmen kan nog t/m 7 december via onderstaande link

https://www.nporadio2.nl/top2000

Ga jij stemmen? En staat jouw favoriete nummer in mijn lijst?


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.