Hulp in de huishouding

Bron

Bovenstaande plaatje heeft helemaal niks met mij te maken, dit is juist het tegenovergestelde van hoe ik ben.

Ik ben niet in de wieg gelegd voor schoonmaken. Ik ben er niet goed in, ik vind het niet leuk om te doen en ik heb  maak er geen tijd voor. Vaak doe ik het huishouden even vlug. Ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd. Allerlei schema’s zijn de revue gepasseerd, maar het bleef moeizaam gaan.

Ik heb de afgelopen jaren vaak gedacht om op zoek te gaan naar iemand die komt schoonmaken, maar elke keer deed ik het niet. Vooral omdat ik vond dat ik het gewoon zelf moest kunnen doen. Ik zou er tijd genoeg voor moeten hebben met mijn onregelmatige part-time werk, waardoor ik veel thuis ben. Maar toch krijg ik het niet zo voor elkaar dat ik er zelf tevreden over ben.

Nu ik ontslag heb genomen en aan de slag ga als zzp’er waardoor ik 3 vaste dagen ga proberen te werken, kwam het idee van een schoonmaakster toch weer bovendrijven. Want ik ga meer werken, heb meer reistijd, heb daarnaast ook thuis nog administratie te doen. En dan heb ik nog andere prioriteiten die ik belangrijker vind dat schoonmaken, de kinderen, tijd met het gezin, mijn blog en de kledingbeurs. Ik ben de laatste tijd enorm druk en dat wordt straks alleen maar drukker als ik meer met werk bezig ben.

Per toeval kwam dit onderwerp ter sprake met een moeder van school en zij vertelde dat er bij haar iemand kwam schoonmaken en dat het enorm goed beviel. Zij vroeg aan haar schoonmaakster of ze nog een plekje had voor mij en ik besprak het nog een keer met mijn man. We besloten om het gewoon te doen, om een groot deel van het huishouden uit handen te geven.

Een afspraak voor een kennismaking was zo gemaakt en een week later is ze begonnen. Ze komt om de week 3 uur schoon maken. Ze is nu 3 keer geweest en ze gaat als de brandweer! Wat zij in 3 uur kan, doe ik in 2 weken. En eerlijk, ik vind het heerlijk! Ik zit nu deze blog te schrijven in de wetenschap dat op dit moment bijna alles in huis schoon is en dat ik gewoon achter de laptop kan zitten zonder mij schuldig te voelen.

Ik kan mijn energie volop gaan steken in dingen die ik wel leuk vind en waar ik blij van wordt, terwijl mijn huis beter schoon gemaakt wordt dan wanneer ik het zelf doe. Ik kan met Cas naar het tuincentrum en daar op het gemakje een rondje langs de beestjes en kerstbomen doen zonder de wetenschap dat er in huis nog van alles moet gebeuren.   Ik vind dit wel een supergoede beslissing van mijzelf, hahaha.

Ben jij een schoonmaakwonder?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.