Photo Friday #12

Afgelopen week was een ‘tussenweekje’, een relatief rustig weekje zo vlak na alle sintperikelen en voor we weer drukte krijgen vanwege kerstvieringen, kerstborrels, verjaardag en kerstdagen. Deze week stond in het teken van mijn laatste dienst op mijn werk, komend weekend werk ik mijn laatste 2 dagen. En iemand besloot dat deze drukke periode best een goed moment is om zindelijk te worden. Kijken jullie mee naar mijn week?
Donderdag, the day after 5 dec, dan moet er met alles gespeeld worden wat door de sint gebracht is. Het ging niet zonder slag of stoot (lees: een peuter in de buurt zonder geduld), maar het ruimtestation van Toet Toet auto’s kwam in elkaar. Zelf alle stickers kwamen, uiteindelijk, op de goede plek 😉En hij kon bij de rest van de verzameling. Deze ‘onderstekop’ foto laat zien wat wij donderdagavond aten. Een heerlijke macaroni, Hier vind je het recept.Sanne kreeg van de sint ‘Levensweg elektronisch bankieren’. Donderdagavond probeerden wij het uit. We hebben een nieuw favoriet spel!Vrijdag moest er toch echt getankt worden, ik had dat al een paar dagen uitgesteld. Ik heb altijd een beetje de tik om op een rond getal uit te komen. Met het aantal liters lukte dat niet, gelukkig had ik nog een kans met het gedrag 🙂Na de zomer ging het een poosje heel goed met plassen op het potje. Daarom maakten we een bord met de afspraak dat wanneer Cas alle plasjes had gedaan hij een speeltje van Paw Patrol zou krijgen. Dat ging eerst goed, maar daarna wilde hij een hele poos niet op het potje of wc. We hebben niet gepushed, maar wel aangeboden. Zeker wanneer hij na 12 uren slaap nog droog was, maar vaak kwam er helemaal niks. Tot hij zijn luier weer aanhad… Maar vorige week kreeg hij ineens de smaak te pakken, ineens heeft hij door hoe het werkt. Hij verdiende achter elkaar magneetjes voor op het bord. Dus wij stonden 2 dagen nadat sinterklaas weer richting Spanje is vertrokken in de speelgoedwinkel voor een cadeautje. Maar ja, beloofd is beloofd. Vrijdagavond was ik aan het werk en ging naar de Action om mijn slag te slaan wat betreft een nieuwe kerstboom en kerstboomversiering. Ik stuurde bovenstaande foto naar mijn man, aangezien hij nog een kersttrui nodig had voor de ‘kersttruiendag’ op zijn werk. Hij koos voor rechts, met lichtjes er in. Laat ik het er op houden dat het er vrij bijzonder uit ziet, hihihih.Terug op de woongroep heb ik samen met een collega de nieuwe boom ingericht. Ik vind het best goed gelukt!Zaterdagochtend korfbalde Sanne een wedstrijd en ze wonnen met 4-0, dat was heel lang geleden. Dat zou zo maar eens een jaar geleden kunnen zijn. ’s Avonds maakten we zelf mini pizza’s. Sanne vind het heel leuk om te helpen met de kleding voor de tweedehands kledingbeurs. Zondagmiddag gingen we samen aan de slag.Maandag was Sanne ziek. Last van de immuuntherapie, verkoudheid, buikgriep, decemberstress? Geen idee, waarschijnlijk een combinatie van alles. Sanne ging terug naar bed en ook Cas en ik doken nog even terug. Dit blijft toch wel heel leuk om te doen! Zo leuk om te zien, zo anders dan Sanne. Sanne sprong echt niet in plassen. Met een beetje geluk liep ze er doorheen met haar kaplaarzen, maar ook dat vond ze niks. Dinsdag nam Sanne afscheid bij de gastouder waar ze 4 jaar is geweest. Vanaf januari gaat ze naar de bso. Ze vierde ook gelijk haar verjaardag tijdens het afscheidsfeestje, ze kreeg een mooie eenhoornmuts. Dit jaar is de decembermaand extra druk voor Sanne. Naast de ‘normale’  dingen als sint, verjaardag, kerstviering, trakteren, kerst en oud&nieuw komen er dit jaar nog een aantal dingen bovenop. We zijn deze maand al 2x naar het ziekenhuis geweest en er staat nog een afspraak op de planning, ze is gestart met immuuntherapie, afscheid bij de gastouder, spanning om in de kerstvakantie te starten bij de bso (gelijk 3 dagen per week, voor en na school, ipv hoogstens 1x na school en 1x voor school per week) en na de kerstvakantie moeten haar neusamandelen eruit. Misschien niet zo gek dat ze afgelopen maanden ziek was. Het blijft goed gaan met de plasjes. Zaterdagmiddag hingen we een nieuw papier op. Cas mocht zeggen wat hij graag wilde eten en als hij 10 plasjes op de wc had gedaan, zouden we dat eten. Hij wilde graag pannenkoeken. Dinsdagavond deed hij zijn 9e plasje, ik was er helemaal van uit gegaan dat we woensdagavond pannenkoeken aten. Met elke dag 2 a 3 plasjes lag dat wel in de lijn der verwachting. Maar dat liep even anders, ik heb zelfs tot 17.15u gewacht met beslissen wat ik ging koken. Helaas werd het bloemkool. Na het eten deed hij dan toch het 10e plasje dus gisteren aten we alsnog de pannenkoeken. Deze ouwe, chagrijnige mopperkont is niet zo heel blij met de winter. Ze heeft een hekel aan kou en regen. Zo achter het glas in de zon gaat het wel. 

Ik hoop dat je mijn Photo Friday weer leuk vond. Ik ben benieuwd naar komende week, aankomend weekend werk ik voor het laatst bij mijn werkgever. Dat zal komende week best nog wel even moeten bezinken.

Fijn weekend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.