Hoe houd je je kledingkast netjes?

De kledingkasten bij mij in huis hebben de neiging om een enorme rommel te worden. Er liggen stapels met kleding en natuurlijk pakt de eigenaar van de kleding nooit het bovenste kledingstuk van de stapel, maar ergens halverwege. 

Ik kon ook niet goed zien wat ik nu eigenlijk aan kleding had en het zoeken tussen de stapels was ook geen succes. Dit was ook een groot probleem in de kast van Sanne, ze kon niet zien wat ze had. 

Een tijdje terug deed ik mee aan een 7-daagse opruim challenge van begin bij je huis om mijn kledingkast op te ruimen. Sinds die tijd vouw ik mijn kleding anders en berg ik het anders op. Hierdoor blijft het veel netter en er is meer overzicht. 

Hieronder leg ik uit hoe ik mijn kleding vouw.

img_2534Een onderbroek:

 1. leg de onderbroek met de voorkant naar boven.
 2. vouw de 2 buitenkanten naar binnen toe, zodat je een rechthoek krijgt.
 3. vouw de onderbroek in drie delen op.
 4. nu zou je hem rechtop moeten kunnen zetten.
  img_2535-1Een hemd:                                                                                                                 1. leg het hemd met de voorkant naar beneden.                                              2. vouw de 2 buitenkanten naar binnen toe, zodat je een rechthoek krijgt.                                                                                                                         3. vouw de rechthoek 1 keer dubbel, zodat de bovenkant van het hemd weer zichtbaar wordt.                                                                                            4. vouw het hemd in drieën op.                                                                           5. nu zou je hem rechtop moeten kunnen zetten. 
  img_2536Een kinderbroek:                                                                                                    1. leg de broek met de voorzijde naar boven.                                                   2. vouw de ene kant over de andere kant heen.                                               3. vouw vanaf de broekrand de broek in 3 of 4 delen op.                              4. nu zou je hem rechtop moeten kunnen zetten.
  img_2537Een broek:                                                                                                               1. leg de broek met de voorzijde naar boven.                                                2. vouw de ene kant over de andere kant heen en vouw daarna de broek 1 keer dubbel, laat ruim 10 cm over tussen de broekspijpen en de broekrand.                                                                                                             3. vouw vanaf de broekrand de broek in 3 of 4 delen op.                           4. nu zou je hem rechtop moeten kunnen zetten.
  img_2539Een trui, t-shirt, pyjama:                                                                                        1. leg het t-shirt (of trui, of pyjama) met de bovenkant naar beneden. Strijk goed glad.                                                                                                       2. vouw 1 kant naar binnen aan de nek ongeveer, vouw de mouw naar binnen. Strijk goed glad.                                                                                        3. vouw de andere kan op dezelfde manier naar binnen.                              4. vouw het t-shirt 1x dubbel.                                                                               5. vouw het t-shirt in drieën op.                                                                           6. nu zou je hem rechtop moeten kunnen zetten. 
  img_1452Hierboven zie je mijn kledinglade. Door op deze manier op te vouwen, kan ik alles rechtop zetten. Zodra ik mijn lade opentrek zie ik gelijk wat ik heb. Als ik er iets van tussen trek, blijft alles netjes rechtop staan. Ik zou willen dat ik dit jaren eerder had geweten!                                              Ook de andere kledingkasten heb ik op deze manier aangepakt. Voor Sanne is het gelijk duidelijk welke kleding de heeft. Bij Sanne heb ik er voor gekozen om alles in mandjes te doen. Zo is er een mandje voor haar broeken, truien, onderbroeken e.d. Zo rechtop staand, blijft het nu al lange tijd netjes.

          Ik hoop dat je wat hebt aan deze uitleg! Probeer het eens, het is echt                 een aanrader.

 

 

 

Een gedachte over “Hoe houd je je kledingkast netjes?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.