Review: Smart Games drie kleine biggetjes deluxe

Cas kreeg voor zijn verjaardag een spel van Smart games, drie kleine biggetjes deluxe. Vandaag kun je mijn review van dit spel vinden.

img_2493Smart games vind het belangrijk dat spelletjes bijdragen aan de ontwikkeling van een kind, om vaardigheden te ontwikkelingen waar het zelfvertrouwen van groeit. Op de zijkant van de doos staat welke cognitieve vaardigheden er gestimuleerd worden. Per vaardigheid kun je zien in hoeverre dit van toepassing is op het spel. Elke vaardigheid heeft 5 balletjes en deze zijn ingekleurd in hoeverre deze van toepassing is. Op de doos van drie kleine biggetjes vind ik het volgende:

Ruimtelijk inzicht (5/5)

Planning (4/5)

Probleemoplossend denken (4/5)

Concentratie (4/5)

Logica (3/5)

Dat klinkt veel belovend. Het spel is voor kinderen van ongeveer 3-6 jaar en bevat 48 opdrachten.

img_2542De inhoud van de doos bestaat uit: een speelbord, 3 biggetjes, 1 wolf, 3 puzzelstukken met een huisje, een opdrachtenboekje en nog een prentenboekje.

img_2545Het spel is op 2 manieren te spelen. Bij manier 1 is de opdracht de biggetjes buiten te laten spelen. In het opdrachtenboekje staat hoe de biggetjes gepositioneerd moeten worden, aan het kind vervolgens de taak om de huisjes zo te plaatsen dat de biggetjes nog buiten zijn.

img_2630Alle puzzelstukken op het speelbord en de biggetjes zijn nog buiten.

img_2631Bij de tweede manier is het de bedoeling dat de biggetjes uit handen blijven van de wolf. In het opdrachtenboekje staat weer hoe de biggetjes en wolf gepositioneerd moeten worden. De taak is nu om er voor te zorgen dat de biggetjes in huis zitten, zodat de wolf er niet bij kan.

img_2628Alle huisjes staan weer op het speelbord en het biggetje zit in huis. De wolf kan het biggetje nu niet pakken.

img_2629Zie jij het biggetje zitten?

CONCLUSIE:

Ik vind het een heel leuk spel voor kinderen vanaf 3 jaar. Cas vind het ook leuk om te doen, al vind hij de manier met de wolf nog eng. Ik had niet gedacht dat een kind van net 3 zoveel ruimtelijk inzicht zou hebben. Ik moest mij wel tegenhouden om hem te helpen, maar ik kwam er al snel achter dat hij het prima kan. Ik vind dat dit spel zeker bijdraagt aan de ontwikkeling van de cognitieve vaardigheden van een kind. Ik ga zeker eens kijken naar de andere spellen van Smart Games. Ik vind het belangrijk dat een spel niet alleen leuk is, maar ook leerzaam.

Het spel is hier te koop voor €24,99, een echte aanrader!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.