Personal update

Januari ligt inmiddels al weer een paar dagen achter ons. Het leek mij leuk om een personal update te geven, want januari was best een drukke maand voor ons.

Sanne werd geholpen aan haar neusamandelen, Cas was jarig, Cas ging op controle bij de kinderarts, ik startte met mijn bedrijf, de kinderen gaan vanaf 1 januari 3 dagen per week naar de opvang/bso en de voorbereidingen voor de tweedehands kinderkledingbeurs was in volle gang.

Begin januari mochten wij ons ’s ochtends vroeg melden in het ziekenhuis, Sanne haar neusamandelen zouden er uit gehaald worden. Sanne is altijd heel vaak verkouden en sinds een paar jaar heeft ze daar ook hooikoorts bij. We zijn er inmiddels achter wat de boosdoener is die haar hooikoorts veroorzaakt, dat is gras. In december is ze gestart met Immuuntherapie om te kijken of dat helpt om de klachten te verminderen. Omdat haar neus altijd dicht zit wilde de kno-arts ook graag dat haar neusamandelen er voor de zekerheid uitgehaald zouden worden. Zo gezegd, zo gedaan. Sanne was wel wat gespannen, maar eigenlijk viel het reuze mee. Ze kwam lachend uit haar narcose! De volgende dag ging ze al weer naar school, al zag ze er nog een beetje pips uit. Het resultaat mag er zeker zijn, ze kan wat beter door haar neus ademen. Ze kan weer korfballen zonder dat ze uitgeput is na 2x 10 minuten spelen. Door je neus ademen kost minder energie dan door je mond. Wat wel grappig is, ze ruikt ineens dingen die ze voor heen niet rook.

Half januari werd Cas al weer 3 jaar! We vierden dit een dag eerder, hij werd enorm verwend met cadeaus.

Op zijn verjaardag gingen we naar het ziekenhuis. Cas moest op controle bij de kinderarts voor zijn astma en eczeem. Wij dachten dat we het allemaal goed onder controle hadden, maar helaas werd zijn astmamedicatie opgehoogd en kregen we voor de eczeem een zwaardere zalf mee. De kinderarts wilde ook graag een allergietest doen nu hij 3 is, dus moest onze bikkel bloed prikken. Wat deed hij het fantastisch! Hij gaf geen kik. Nu is het wachten op de uitslag, al kan het heel goed zijn dat daar (nu nog) niks uitkomt.

Afgelopen maand startte ik ook met mijn eigen bedrijf, EasyCare Jannelies Roon. Wauw, wat was dat spannend! Ik heb in januari 5 diensten gedraaid. In eerste instantie had ik gehoopt op meer, maar eigenlijk was het wel lekker om zo rustig te beginnen. Het is namelijk enorm intensief, je kan het nog het beste vergelijken met je eerste werkdag bij een nieuwe baas. Februari lijkt beter te worden. Waar ik op 1 januari nog niks in mijn agenda had staan en de 5 diensten gaandeweg kwamen, had ik op 1 februari al 6 diensten voor deze maand op staan. Ik vind het wel enorm leuk, ik kom elke keer weer op een nieuwe plek en op elke plek steek ik weer wat op. Ik kom ook op plekken waar de doelgroep mij wat minder ligt, aan mij dan de taak om mijn dienst toch zo goed mogelijk in te vullen. De instellingen waar ik kom zijn niet erg in de buurt, ik zit daarom regelmatig tussen 5.00u en 5.30u in de auto. Dat is wel even wennen 😉

Voor de kinderen is het even wennen dat ze nu 3 dagen naar de opvang/bso gaan. Ondanks dat ik in januari nog niet heel veel werk had, gingen ze wel 3 dagen per week naar de opvang. Ik betaal er tenslotte voor en ik wilde ze gelijk goed in het ritme krijgen. De eerste weken waren vooral voor Sanne even pittig, zij moest echt even wennen. Inmiddels gaat het hartstikke goed. Cas maakt het allemaal niet uit of hij nu bij de gastouders is op bij het kdv, hij heeft het overal naar zijn zin.

Het hoogtepunt van januari was toch wel de tweedehands kinderkledingbeurs die ik samen met nog 3 dames organiseerde. Een deel van de opbrengst is voor de leveranciers van de kleding en het overige deel is voor de kinderafdeling van het ziekenhuis hier in de buurt. We zijn er sinds september mee bezig en 1 & 2 februari was het eindelijk zo ver. Dat betekende dat ik in januari heel veel met de beurs ben bezig geweest. Dagen en avonden achter elkaar heb ik kleding uitgezocht en geprijsd, hier in huis was overal kleding te vinden. En dan kwam afgelopen week alles samen. Wat was het fantastisch! Het is zo mooi om te zien dat er veel vrijwilligers waren die ons wilden helpen. We hebben op dit moment nog geen harde cijfers, maar het lijkt er op dat we een prachtig bedrag kunnen gaan over maken naar het goede doel. Dat geeft zo’n goed gevoel!

Januari was een hele mooie maand met nieuwe dingen en mooie momenten, hopelijk wordt februari net zo mooi!

Hier waren we nog deuk bezig om alles op tijd af te krijgen!

Een gedachte over “Personal update

  1. Pingback: Meest gelezen blogs – Suze zoekt balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.