De happy-tag

Met het mooie weer van de afgelopen dagen komt er bij mij een blij gevoel omhoog borrelen. Ik heb het niet zo op de herfst en winter, geef mij maar lekker het voorjaar en de zomer met een heerlijk zonnetje. Maar naast het zonnetje is er natuurlijk meer wat mij blij maakt en dat lees je vandaag in deze happy-tag blog die ik tegenkwam bij Marieke.

Van welk eten wordt je blij?

Ik wordt heel blij van sushi, heerlijk vind ik het om uit eten te gaan bij een sushi restaurant en mij helemaal te buiten te gaan. Carpaccio is ook een gerecht waar ik heel blij van wordt, ik kies het dan ook bijna altijd als ik uit eten ben. Als ik ga lunchen is de kans ook groot dat ik ga voor het broodje carpaccio. Als het om mijn eigen kookkunsten gaat wordt ik blij van lasagne en mijn zelfgemaakte erwtensoep (die ik veel te weinig maak).

Van welke muzieknummers word je blij?

Ik vind heel veel muziek mooi en luister er dan ook graag naar. Ik wordt oprecht blij van de top 2000 in december. Heerlijk een week lang meezingen met oude en nieuwere liedjes. Daar kan ik echt naar uit kijken. Ik wordt heel blij van ‘Happy’ van Pharell Wiliams, ik zie dan in de gedachten ook de film ‘verschrikkelijke ikke’ voorbij komen. Net als ‘Can’t stop de feeling’ van Justin Timberlake, dan zie ik ook de trollen voorbij komen. Daar kun je niet anders dan blij van worden 🙂

Welke kledingstukken maken jou erg happy?

Dit is wel een lastige, ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met kleding. Dat heeft voornamelijk te maken met hoe ik mij op dat moment in mijn vel zit. Waar ik heel blij van wordt durf ik bijna niet te zeggen, maar dat zijn mijn huisbroeken. Heerlijk vind ik het om ’s avond te douchen als de kinderen op bed liggen en daarna met een fijne huisbroek op bed neer te ploffen. Ik heb sinds kort wel schoenen waar ik heel blij van wordt als ik ze zie, knalrode van Adidas.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Ik heb veel gelukkige herinneringen. De meest gelukkige zijn toch wel de geboorte van mijn kinderen en onze bruiloft. Maar ook aan al onze vakanties heb ik fijne herinneringen, ik vind het dan ook leuk om foto’s te bekijken van eerdere vakanties. In gedachten weer even terug naar toen.

Van welke beautyproducten word jij blij?

Ik gebruik bijna geen beautyproducten. Eigenlijk gebruik ik alleen een dagcrème, die ik ook gebruik als ik ’s avonds gedoucht heb. Dit is gewoon een simpele crème van de Hema, voor de normale en droge huid. Van de prijs wordt ik ook heel blij, €2,- kost deze crème maar. Ik heb veel verschillende (en duurdere) merken gebruikt, maar deze vind ik het fijnst. Make-up gebruik ik zelden, misschien 3x in een jaar.

Wat doe jij op dagen als je down bent om weer happy te voelen?

Meestal te veel eten en dan vooral ongezonde dingen. Ik eet dan alles wat los en vast zit hier in huis. Als het op een dag is waar ik normaal gesproken ga sporten, probeer ik mijzelf echt zo ver te krijgen om ook op die dag gewoon te gaan. Na het sporten voel ik mij altijd een stuk beter. Vaak helpt vroeg naar bed gaan ook bij mij, dan ben ik de volgende dag weer een stuk blijer.

Noem 3 willekeurige dingen die jou ontzettend blij maken.

Tja, ik kan niet anders dan nu mijn gezin noemen. Dat is maar gekkigheid natuurlijk, zij maken mij heel erg blij. Meestal dan, hahahaha. Sociale contacten maken mij ook enorm blij. Ik woon inmiddels ruim 13 jaar in dit dorp en heb de eerste 11 jaar vrij weinig sociale contacten gehad hier. Daarnaast hebben wij maar een kleine vriendengroep, waar wij niet superveel contact mee hebben. Ik dacht dat ik dat nooit zo mistte, maar de afgelopen tijd heb ik wat meer sociale contacten en ik merk dat ik daar toch wel heel blij van wordt. En ik word (weer) blij van mijn werk. Ik vind het heerlijk om elke keer op een andere plek te komen en daar mensen (zowel cliënten als medewerkers) te helpen).

Dit was mijn happy-tag, die trouwens verzonnen is door Linda van Mamaliefde.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.