Photo Friday week 7

It’s Friday again! Wat hebben we een lekkere week achter de rug met een fijn zonnetje er bij. Afgelopen weekend hadden we sinds lange tijd geen verplichtingen staan, fijn tijd met gezin. Kijk je weer mee naar mijn week?

Donderdagochtend zat ik 5.30u in de auto onderweg naar een opdracht. Het was nog donker en koud. Na het werken was het heerlijk lente-achtig!! Ik kreeg spontaan zin om te gaan hardlopen. Ik deed les 15 van hardlopen met Evy, dezelfde les die ik 4 maanden geleden deed toen ik voor het laatst ging hardlopen. ‘S avonds ging ik nog naar bootcamp.

Cas en zijn loopfiets, het wil maar niet klikken. Donderdag nam ik de loopfiets mee toen ik hem ging halen bij de gastouder, zodat hij op de loopfiets terug kon. Ik hoop dat hij het ineens snapt binnenkort.

Sanne is verwend op Valentijnsdag door haar vriendje 🙂

Vrijdagochtend zat ik weer om 5.30u in de auto voor een opdracht. Op de terugweg moest ik tanken. Dat is even wennen. Voorheen tankte ik 1x per maand en nu 3 of 4 keer.

Vrijdagmiddag ging ik op visite op mijn oude werk, even bijkletsen met de cliënten en oud-collega. Het was leuk om weer even terug te zijn, er is niks verandert en het voelde gelijk weer vertrouwt. Maar ik dacht niet: wanneer kan ik weer beginnen 🙂

Vrijdagmiddag haalde ik de kinderen weer op bij de opvang. Ze zitten allebei op een andere locatie, ik haalde eerst Sanne op en daarna Cas. Hij had weinig haast om mee te komen, er moest nog even geklommen worden.

Zaterdagochtend had Cas mijn telefoon te pakken en zette zijn slaapknuffels op de foto, Ko & Marshal. Ko is eigenlijk Dikkie Dik, maar is vernoemd naar een hond op onze laatste zomervakantie.

Manlief mag een leaseauto uitkiezen en zaterdagochtend gingen we bij een auto kijken. Cas vond het zo interessant dat hij maar even op de bank ging zitten.

Het is wel heel leuk om voor niet eerst in mijn leven naar nieuwe auto’s te kijken 🙂

Daarna gingen we vlug om boodschappen. We hadden besloten om op pad te gaan en Sanne wilde graag picknicken. Na de boodschappen een half uurtje in de keuken om alles klaar te maken. Dit zijn wrappers met kruidenkaas, ham en kaas.

Boterhammen met omelet.

En knakworsten met bladerdeeg. We namen ook nog een bakje komkommer mee.

We zijn naar Kinderdijk gegaan, we waren er nog nooit geweest. In het bezoekerscentrum kwamen we er achter waarom de molens in het verleden zo belangrijk waren.

Bij dit spel moest je de molens goed op de wind draaien, anders liep de polder vol met (virtueel) water. In het bezoekerscentrum keken we ook nog een film over het ontstaan van Kinderdijk.

Buiten in het zonnetje aten we onze lunch. Heerlijk!

De eerste molen komt in zicht.

Er zijn 2 museummolens waar je (tegen betaling) in mag. In de eerste molen hangen allemaal foto’s van een gezin dat er gewoond heeft en kunnen zien hoe dat moet zijn geweest. Er heeft een gezin met 12 kinderen gewoond, een rekensom leerde ons dat ze met 3 kinderen in deze bedstee geslapen moeten hebben.

Dit is toch wel het plaatje wat veel mensen kennen van Kinderdijk, 5 van de 19 molens op een rij. Een aantal molens is bewoond, dit mag alleen als je gecertificeerd molenaar bent werd ons verteld. Het is wel een unieke plek om te wonen, al is het er druk met toeristen.

De tweede museummolen.

Ook hier kon je goed zien hoe het leven vroeger is geweest in de molen. Leuk om te zien. Cas vond de klompen helemaal leuk, hij kon er ook behoorlijk goed op lopen. Misschien toch maar eens aanschaffen voor hem?

Zondag gingen wij een rondje fietsen, hier moesten we wachten tot we de haveningang over konden.

Deze foto stuurde ik zondag op de familieapp. Ik had last van opruimwoede en haalde van onder het bed nog een kerstpakket. Eindelijk haalden we hem leeg. Deze pan en stamper hebben wij niet nodig, maar ik vond het zonde om weg te gooien. Ze krijgen allebei een nieuwe eigenaar.

Maandag kwamen mijn visitekaartjes binnen. Ik ben er helemaal blij mee! Kan ik ze achterlaten op plekken waar ik gewerkt heb en ik zeker nog eens naar terug wil.

Maandagmiddag ging ik hardlopen, ik deed training 16 van hardlopen met Evy. Deze training bestond uit 5 minuten hard, 2 wandel, 7 minuten hard, 2 wandel, 7 minuten hard, 2 wandel, 5 minuten hard en 2 wandel. Ik had het nooit voor mogelijk gehouden dat ik dit zou kunnen.
In de avond ging ik nog een uurtje bootcampen, ik heb de motivatie om te sporten weer helemaal terug!

Cas wil alleen maar boekjes lezen op het moment.

Woensdagmiddag speelde Cas lekker buiten, lekker in het zonnetje.Ik probeer het gezond eten en sporten weer op te pakken, omdat ik graag wil afvallen. Woensdagavond at ik lekker veel groente. Sanne haar brooddoos voor donderdag, met een stukje pure chocolade er in. Dat wordt vast op prijs gesteld.

Volgende week heeft Sanne vakantie van school, maar manlief moet de hele week werken en ik werk maandag, donderdag en volgende week zondag. Eens kijken of we er toch een leuke vakantie van kunnen maken!

Fijn weekend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.