Waarom geeft vrijwilligerswerk mij een voldaan gevoel?

Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver, de overhandiging van de cheque met de opbrengst van de tweede handskledingbeurs die ik organiseerde. Dan is deze editie van de kledingbeurs afgerond.

Ik ben er ontzettend veel uur mee bezig geweest, naast alle andere bezigheden die ik had. Er is mij meermaals gevraagd: ‘ben je nu weer al met die beurs bezig?’ Wat logisch is, want de 2,5 maand voor de beurs was ik elke vrij kwartiertje met de beurs bezig. Maar als het zoveel werk is en het zoveel tijd kost, waarom geeft het dan zo’n voldaan gevoel?

Want dat is het, het geeft mij een enorm voldaan gevoel. Dat gevoel was tijdens de beurs heel erg aanwezig, toen ik zag dat alles op zijn plek viel en dat het een succes was. En nu we duidelijk hebben wat we aan het goede doel kunnen schenken, heb ik datzelfde gevoel. Het gevoel dat het alles waard was.

Maar waarom dan?

*Het voelt voor mij goed om iets te doen voor een goed doel. In dit geval is dat de kinderafdeling van het ziekenhuis hier in de buurt. Allebei mijn kinderen hebben op de kinderafdeling van dit ziekenhuis gelegen, maar mijn kinderen zijn niet de enige. Elke dag weer liggen daar kinderen voor korte of langere tijd. Het voelt heel fijn dat het geld gebruikt wordt om een verblijf aangenamer te maken.

*Het voelt ook goed dat de kleding die wij afkeuren om te verkopen op een goede plek terecht komt, deze gaan naar een goed doel welke zich ontfermt over de allerarmsten in Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika.

*En ook de kleding die na de beurs overblijft en niet terug hoeft, gaat naar een goed doel.

*Met onze beurs zorgen we er voor dat mensen met een kleine beurs ook de mogelijkheid hebben om mooie (merk) kleding te kopen voor hun kinderen.

*Er komen daarnaast ook genoeg mensen die op zoek zijn naar mooie koopjes.

*Het contact met de vrijwilligers en het contact met de vrijwilligers onderling zorgt voor een sociaal, maatschappelijke bijdrage. Mensen die elkaar niet kennen of elkaar normaal gesproken niet aanspreken, hebben nu de grootste lol.

*Het geeft een heel goed gevoel als je op vrijdagochtend denkt dat je het niet gaat redden en er de hele dag heel hard wordt gewerkt door de vrijwilligers om het toch op tijd klaar te hebben.

*Het voelt ook goed dat elk jaar meer mensen kleding willen inleveren en dat de kwaliteit van kleding hoog is. Dat wij daardoor een naam hoog hebben te houden wat betreft de hoge kwaliteit (merk)kleding die wij verkopen.

*Het voelt goed om een half uur voor de opening al mensen in de rij te zien staan en als dan de deur open gaat er een hele rij mensen naar binnen wil om te komen kijken naar alles waar je zoveel uur mee bezig bent geweest.

*En als dan de opbrengst echt fantastisch blijkt te zijn, dan geeft dat een heel fijn gevoel. We kunnen dit jaar maar liefst €6002,06 doneren aan het goede doel!!

Op naar volgend jaar!

Vrijwilligerswerk is er natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Doe jij vrijwilligerswerk?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.