3 maanden zzp’er

Vandaag ben ik precies 3 maanden aan de slag als zzp’er. Hoe bevalt dat?

Ongelofelijk dat het nog maar 3 maanden is, dat is eigenlijk nog maar heel kort. Zo voelt het helemaal niet, het voelt alsof ik dit al heel lang doe. Dit is voor mij een teken dat dit is wat ik moet doen. Het voelt zo enorm goed en fijn, ik ga echt met plezier naar mijn opdrachten. Gelukkig krijg ik alleen maar positieve reacties terug. Dat doel van mijn missie is zeker geslaagd. Ik wil collega’s in de zorg helpen en er voor zorgen dat zij niet nog een stapje harder hoeven te doen als ik er ben. Ik hoop elke keer dat ze graag willen dat ik vaker kom en dat lukt heel goed.

Het is hard werken, ik leg voor mijzelf de lat flink hoog. Ik wil namelijk wel kwaliteit leveren, ik wil dat de opdrachtgever waar krijgt voor zijn geld. Maar eigenlijk gaat dat als vanzelf. Ik vind het heerlijk om te doen, ik vind het niet vervelend om ’s ochtends heel vroeg uit mijn bed te moeten. Ik ben bijna elk weekend wel 1 dag aan het werk en ook daar heb ik geen moeite mee, al zorg ik er wel voor dat ik 1 dag in het weekend vrij ben en er voor mijn gezin ben.

Naast mijn daadwerkelijke uren binnen op een opdracht heb ik ook te maken met reistijd en administratie. In maart was ik gemiddeld 30 uur per week met mijn bedrijf bezig. Voor 60% bestond dit uit ‘echte’ werkuren, 40% van de tijd bestond uit reistijd en administratie.

Het is misschien wel leuk om een klein resumé te geven van de afgelopen 3 maanden.

De afgelopen 3 maanden werkte ik op 13 verschillende groepen/woningen van 5 verschillende stichtingen/organisaties. Ik werkte samen met 19 verschillende zorgcollega’s en stond ook verschillende keren alleen op een groep/woning. Op de 13 verschillende werkplekken woonden 89 verschillende cliënten, waar ik zo goed mogelijk voor zorg, waar ik de naam van probeer te onthouden en waarvan ik de belangrijkste dingen probeer te onthouden voor het geval ik er weer een keertje kom.

Ik ben nog steeds superblij dat ik deze beslissing heb genomen en ik zou op dit moment niks anders willen. Ik leer en zie zo enorm veel!

Ik hoop dat er nog heel veel mooi maanden en jaren als zzp’er bij komen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.