De thee tag

p de blog vanMama Jezz kwam ik de thee tag tegen van 2wmn. Aangezien ik geen koffie lust en daarom vaak voor thee kies, leek het mij leuk om deze tag met jullie te delen.

Losse thee of theezakjes?

Ik maakt huis eigenlijk altijd gebruik van theezakjes, lekker makkelijk. Ik vind losse thee wel erg lekker, misschien wel lekkerder dan de zakjes. Maar gemakzucht wint het.

Sterke thee of slappe thee?

Ik ben een echt slappe theeleut. Mijn zakje hangt heel erg kort in het water. Ik vind sterke thee niet te drinken. Ik krijg altijd de kriebels als ik zie dat iemand zijn theezakje 5 minuten in het glas laat hangen.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Ik drink eigenlijk de hele dag door thee en heb daardoor niet iets specifieks wat ik graag eet bij de thee. Maar een lekker stuk appeltaart is wel heel lekker bij een kopje thee.

Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik heb eigenlijk geen favoriet merk als het gaat om de reguliere theesoorten. Ik drink momenteel alleen maar thee van Alka.

Drink je op bepaalde tijden een specifieke soort thee?

Nee, eigenlijk niet.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment.

Dat is met stip de Alka thee, een thee van 52 verschillende kruiden. Verder drink ik graag groene thee citroen en als ik buitenshuis ben dan bestel ik altijd graag een verse muntthee.

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?

Uit een theeglas met oor.

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen?

Als het kopje er voor zorgt dat ik mijn handen niet verbrand ben ik al tevreden 🙂

Welke thee vind je niet te pruimen?

Daar hoef ik niet over na te denken, dat is absoluut rooibosthee. Dan vind ik echt vreselijk, ik vind het ook echt stinken als iemand anders het drinkt. Ik heb daar nog wel een grappig verhaal over. Ik heb ruim 4 jaar een cliënt begeleid die bijna elke dienst een bakje thee voor mij zette en in kantoor bracht. Ik heb op het werk nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik rooibosthee vreselijk vond, maar hij kreeg het toch elke keer weer voor elkaar om een bak rooibosthee voor mij neer te zetten. Ik heb al die tijd het bakje thee vakkundig leeggegoten buiten net om het hoekje van de kantoordeur zonder dat de cliënt het door had. Het was zo goed bedoelt dat ik het altijd zo gelaten heb.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

’s Avonds op de bank als de kinderen op bed liggen. Maar een verse munt thee om een etentje in een restaurant af te sluiten vind ik ook heerlijk. Een heerlijke manier om af te sluiten.

Drink jij graag thee?

Een gedachte over “De thee tag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.