Wat maakt mij een loedermoeder?

Een loedermoeder is een moeder die verre van perfect is, die steken laat vallen. Loedermoeder klinkt niet erg positief, maar wordt vaak met een knipoog gebruikt om zo tegengas te geven aan alle perfecte posts die langs komen op social media.

Wat maakt mij nu een echte loedermoeder?

-ik zou mijn kinderen met regelmaat achter het behang willen plakken of bij gebrek aan behang opsluiten in het schuurtje.

-ik ben 9 van de 10 keer blij als ze op bed liggen.

-ik verlies, vaker dan mij lief is, mijn geduld.

-er zijn dagen dat ik onnodig vaak op het toilet zit en daar langer blijf zitten dan noodzakelijk.

-ze mogen elke dag op de tablet.

-mijn kinderen krijgen snoep en chips.

-mijn kinderen gaan 3 dagen per week naar de dagopvang/bso.

-als ik vroeg thuis ben van mijn werk, dan laat ik mijn kinderen gewoon op de opvang.

-we eten niet altijd de aanbevolen hoeveelheid groente.

-ik vergeet als er wieltjesdag op school is of als er andere activiteiten op school zijn.

-ik vergeet soms de medicijnen van Sanne.

-mijn kinderen lopen er vaak niet tiptop gestyled uit, ze kiezen zelf hun kleding uit.

-ik gooi stiekem speelgoed weg van de kinderen of ik verkoop het.

-ik schrik niet als mijn kinderen vallen, maar wacht eerst hun reactie af.

-ik ren niet gelijk op mijn kinderen af als ik ze hoor huilen.

-mijn huis past niet in een mooi woonblad, vaak is het een rommeltje (okee, dat is zacht uitgedrukt. Het is een zooi)

Uiteraard is dit alles met een dikke, vette knipoog geschreven. Bovenstaande klopt zeker, maar maakt mij dat een slechte moeder? Ik vind van niet. Niemand is perfect, ik ook niet. Verre van zelfs, maar niet perfect is perfect voor ons. Ik noem mij zelf gekscherend vaan een ‘loedermoeder’, maar dat is vooral gekscherend bedoeld.

Wij moeders moeten onszelf niet vergelijken met andere moeders. We moeten niet jaloers zijn op anderen, omdat het lijkt dat zij het ‘beter’ doen. Zij doen het misschien anders, maar dat is niet per definitie beter. We moeten ook niet oordelen over elkaar, want wij moeders zijn ook echt niet beter dan moeders die het anders doen.

Elke moeder voedt haar kind op haar eigen manier op. Zij maakt hierin overwegingen en beslissingen vanuit de liefde voor haar kind en ja dat is voor iedereen anders. Uiteindelijk doet iedereen maar wat, maar altijd met de beste bedoelingen.

Het is heel fijn om te lezen dat je niet de enige bent die soms moeite heeft met je kind aan het eten te krijgen. Het is heel fijn om te horen of lezen dat je niet de enige bent die er tegenaan loopt dat je kinderen altijd ruzie maken. En misschien heeft die ene moeder waar jij eigenlijk je bedenkingen bij hebt wel de perfecte tip om jouw kind op tijd naar bed te krijgen.

Laten we naar elkaar kijken, elkaar steunen en van elkaar leren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.