Personal Body Plan

Als je mij volgt op instagram heb je het waarschijnlijk al voorbij zien komen, ik ben gestart met Personal Body Plan. Ik ken het concept al een aantal jaren, maar ik durfde er nooit aan te beginnen. Nadat ik ze al een tijd volg op social media ben ik toch overtuigd geraakt dat dit de manier zou kunnen zijn om mijzelf een gezonde levensstijl aan te meten, eentje die blijvend is.

Iedereen kent wel een dieet die er voor zorgt dat je afvalt, maar is dit dan ook blijvend? In mijn geval vaak niet. Het gaat een paar weken goed en dan verval ik al snel weer in mijn oude gewoontes. Ik vond dat daar wat aan moest gebeuren.

Wat is Personal Body Plan?

Op de site van Personal Body Plan is het volgende te lezen:

Personal body plan is geen dieet! Heel simpel gezegd is Personal body plan je personal trainer, voedingsdeskundige en lifestyle coach in 1. De kernelementen gedrag, voeding, training en herstel staan centraal en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als je resultaat wil behalen én behouden.

Er zijn inmiddels 10 verschillende plannen waar je uit kan kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een plan voor mannen die spiermassa willen opbouwen, een mommy plan (om na een zwangerschap weer fit te worden). Zelf koos ik voor het Personal Fat Burning Plan.

De 4 elementen spreken mij erg aan, het gaat namelijk niet alleen over voeding en/of training. Je eigen gedrag en je herstel zijn ook essentieel. Maar wat het dan precies?

Ik heb een coach op afstand, in de eerste week had ik dagelijks contact met haar via de chat in de app. Nu hebben we wekelijks contact. Mijn coach kan zien hoe ik mijn trainingen heb gedaan en hoe het eten is gegaan. Zij kan mij tips geven.

In de app kan ik elke door de weekse dag een les lezen. Deze gaat over 1 van de kernelementen, deze lessen zetten mij aan het denken. Soms hoort daar een opdracht bij. Daarnaast kan ik mijn voeding bij houden in de app. In eerste instantie deed ik dit via foto’s die ik plaatste in de app. Mijn coach kon dan zie wat ik at. Inmiddels houdt ik het bij via calorietracking, ik zie precies hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwit, vet en vezels ik mag hebben per dag. Ik kan met mooie balkjes zien hoe ver ik ben. Je krijgt geen vooraf bedacht weekmenu, je zal het zelf moeten doen. En dat is goed, zelf nadenken wat je wel of niet gaat eten. Zelf bewuste keuzes leren maken.

Bij Personal body plan hoort ook trainen, je kan kiezen uit trainen in de sportschool, buiten trainen of thuis trainen. En daarnaast kun je kiezen hoe vaak je wilt training. Ik koos voor 2 keer per week thuis trainen, daarnaast probeer ik 1 a 2 keer per week naar bootcamp te gaan. De oefeningen doe ik lekker buiten in de tuin.

Elke maand moet je foto’s maken, wegen en meten. Dit voer je allemaal in de app in, zo kun je goed de vooruitgang in de gaten houden.

Ik vind het nog te vroeg om foto’s te laten zien, ik hoop in een later stadium hele mooie voor en na foto’s te kunnen laten zien. Mijn eerste weegmoment was in ieder geval positief.

Na 4 weken was ik 2,7 kg afgevallen en was ik totaal 10,5 cm kwijt op de 4 te meten lichaamsdelen. Ik ben hier heel tevreden mee, het doel is namelijk een gezonde levens style en niet zoveel mogelijk afvallen in korte tijd.

Ik ben tot nu toe heel positief over Personal Body Plan en ik hoop binnenkort weer een positieve update te kunnen schrijven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.