Afscheidscadeaus

Nog 1 dag naar school en dan breekt hier ook de zomervakantie aan. Sanne gaat over naar groep 5 en neemt dus afscheid van haar juffen. Dit betekent dat de juffen overladen worden met bedankcadeaus, ik doe daar alleen niet aan mee.

Ik denk dat ik 1 van de weinige moeders ben die niet op jacht gaat voor een mooi ingepakt cadeautje voor de juf. Lang geleden, toen ik op de lagere school zat, nam je een fles douchegel mee voor de juf op de laatste dag van de vakantie. Alsof de juf zat te wachten op 23 flessen douchegel…. Inmiddels is er een enorme variëteit te vinden aan bedankjes. Sleutelhangers, chocolade, notitieboekjes, bekers, theepakketten, lunchtrommels, cadeaubonnen, plantjes, tassen. Het is bijna moeilijk om te kiezen. De leerkrachten moeten met de auto naar school om alle presentjes mee naar huis te nemen.

Maar goed ik doe daar dus niet aan mee, omdat ik vind dat juffen gewoon hun werk doen. Ik geef mijn fysiotherapeut ook geen cadeau nu hij na 5,5 jaar stopt met mij behandelen of de bakker omdat hij midden in de nacht op staat op brood voor mij te bakken.

Uiteraard ben ik ook dankbaar dat mijn dochter een fijn schooljaar heeft gehad, dat ze veel heeft geleerd, dat ze leuke dingen heeft gedaan en dat de juffen het fijn hebben opgepakt nadat Sanne in het ziekenhuis belandde na en akkefietje op school.

Sanne maakte een kleurplaat, waar ze wat bij schreef. Een persoonlijker bedankje bestaat er, naar mijn mening, niet. Zonder dat ik bang hoef te zijn of de juf het niet 2x krijgt, zonder dat ik weken van te voren op zoek hoef naar het perfecte cadeau.

Laat ik trouwens wel nog even zeggen dat ik het helemaal goed vind als kinderen wel cadeautjes meenemen, iedereen is daar vrij in.

Een gedachte over “Afscheidscadeaus

  1. Pingback: Photo Friday – Suze zoekt balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.