Je kind op zomerkamp

“Je doet je kind toch niet naar een zomerkamp?” Tja, hier in Nederland hebben we nog wat moeite met het fenomeen zomerkamp. Waarom zou je kind naar een zomerkamp ‘sturen’? Terwijl het in België de normaalste zaak van de wereld is als je kind naar een zomerkamp gaat.

Natuurlijk zijn er talloze redenen te bedenken waarom je je kind niet op zomerkamp wilt laten gaan. Het kan een eng idee zijn om ze bij vreemden achter te laten, je kunt bang zijn dat ze heimwee krijgen, je kunt het onzin vinden omdat je zelf heel de zomervakantie vrij kunt zijn van je werk, je kunt het niet nodig vinden omdat jullie als gezin ook nog op vakantie gaan. Maar toch zijn er ook veel voordelen.

VOORDELEN:

-Een week lang zonder ouders weg, hoe fijn is dat? Een week met minder/andere regels. Een week dat je moeder niet steeds op je zit te letten. Een week lang lekker je gang gaan.

-De hele week in de buitenlucht of het nu mooi weer is of niet. De hele dag in de natuur en je geen moment vervelen.

-Kinderen maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

-Een week geen televisie en tablet.

-Kinderen verleggen hun grenzen door dingen te doen die ze misschien anders niet zouden doen.

-Ze doen ervaringen op van dingen die ze normaal misschien niet zouden doen.

-Ze worden ineens veel zelfstandiger, op kamp wordt er toch een zekere mate van zelfstandigheid verwacht.

-Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen door bovenstaande punten.

-Ze doen een week lang alleen maar leuke dingen en zijn ook heel actief.

-En natuurlijk is het gewoon super gezellig en leuk, een onvergetelijke ervaring.

Op het moment dat ik dit schrijf is Sanne op kamp. Af en toe zie ik foto’s voorbij komen op de Facebookpagina van de organisatie, maar verder weet ik helemaal niet hoe het daar gaat. Ik ben dan ook enorm benieuwd daar alle verhalen waar Sanne mee thuis komt! En hoe ik haar terug krijg. Zou ze verandert zijn na een week kamp? Ik verwacht het eigenlijk wel een beetje, dat ze zoveel heeft geleerd dat ze een beetje ouder is geworden. Het staat in ieder geval vast dat ik een reistas terug krijg waarvan ik de inhoud niet wil vastpakken. Want een week in een bos met zowel heel veel zon als regen heeft vast voor vieze kleding gezorgd.

Geef een reactie