Het fijne van kamperen (met een knipoog)

Kamperen is een populaire manier van vakantie vieren, lekker in de natuur, kinderen vinden als snel vriendjes en het is goedkoper dan andere vormen van vakantie. Ook wij gaan elk jaar kamperen met onze vouwwagen.

Onze vouwwagen

Lees mee waarom kamperen zo enorm fijn is, met een knipoog…

-Het begint al bij aankomst, zodra je de camping op rijd wordt er gekeken en beoordeeld. Wie komt waar mee aan? Welke camper is het helemaal en welke caravan net niet? Stiekem doen we daar zelf ook aan mee, een beetje rondkijken. Wil je een beetje respect afdwingen dan kom je met je gloednieuwe camper van zo’n €80.000,- aanrijden, goedkeurende blikken gegarandeerd. Wij vallen dan ook aardig uit de toon met onze oude vouwwagen die wij voor €900,- kochten.

-Dan ben je bij je plekje aangekomen en heb je net een uurtje of 12 in de auto gezeten, maar je vakantie is nog niet begonnen. De boel moet nog opgezet worden. Bij onze vouwwagen betekent dat heel veel werk, bij onze vouwwagen ben je echt nog wel een uurtje of 4 bezig. Dus hup aan de slag, terwijl de kinderen moe zijn en weinig geduld meer hebben. En ook dan wordt er natuurlijk meegekeken bij de buren, kijken of er nog wat te lachen valt.

-Maar als je dan eenmaal staat dan begint de vakantie hoor, kleding uit en campingoutfit aan! Op de camping is er een invasie van crocs, heel charmant ook. Hier hebben de kinderen ze ook, al hebben ze ze weinig aan gehad. In pyjama naar het toiletgebouw, douchen en daarna alleen met een handdoekje om je middel of je badjas naar je caravan lopen. Lekker je fleecevest aan en make-up wat is dat? Nee op de camping hoe je er niet helemaal tiptop uit te zien. Het maakt allemaal niks uit, niemand kijkt raar als je met ongekamde haren rondloopt.

-De nachten zijn wel echt fantastisch. Het is vaak koud, dus pyjamabroek en sexy sokken aan in bed. Je ligt toch niet zo lekker als in je bed thuis, maar als je dan enigszins lekker ligt en denk te kunnen gaan slapen heb je het mis. De buurman aan de ene kant snurkt heel hard, terwijl de buren aan de andere kant een onrustige slaper hebben op een krakend luchtbed (elke nacht). En wat te denken van seksende buren? Je hoort echt alles op een camping…

-Het toiletgebouw is ook wel iets hoor. Je moet toch regelmatig naar de wc. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet zo vaak meer met je rol wc-papier onder je arm, er is op veel campings wc-papier aanwezig. En dan fijn met vijf mensen naast elkaar je behoefte doen inclusief alle geluiden die daarbij horen, gezellig! De 1 heeft duidelijk meer gene dan de ander. Onder de douche staan met je slippertjes aan, terwijl je elke 10 seconden de knop moet indrukken zodat je weer water hebt is al een opgave op zich. Maar als, ’s ochtends vroeg, degene in het hokje naast je ongeneerd slijm op staat te hoesten en staat de rochelen en snuiten dan wordt het douchen wel echte en marteling.

-Maar er zijn natuurlijk ook veel kans op sociale contacten. Als je met 4 mensen naast elkaar staat af te wassen of 3 vierkante meter dan zou het zo maar kunnen dat je aan de praat raakt. De kinderdisco, speeltuin en zwembad zijn dat uiteraard ook. Helemaal als de kinderen vriendjes maken. Als er weinig Nederlanders op de camping zijn of je komt ze niet tegen, dan is er 1 ultieme plek waar je ze kan vinden. Het washok….. Bij de wasmachines zijn altijd Nederlanders te vinden. Mensen uit andere landen kom ik nooit tegen bij de wasmachines, maar de Nederlanders wel hoor. Even lekker een wasje doen nu het weer nog goed is, kan het lekker even drogen.

Op een rustiger moment gaan afwassen en de afwas door iemand anders laten doen is ook een optie 🙂

-En als je naar huis moet, begint het opruimen weer. Als je kampeert neem je zo enorm mee in vergelijking met een vliegvakantie. Maar ook de vouwwagen moet weer afgebroken worden. Dat kostte dit jaar ook weer 3,5 uur en dan weer dat eind naar huis toe rijden waar je gelijk kunt beginnen aan de enorme berg vakantiewas. Dan ben je gelijk weer toe aan vakantie 🙂

Bovenstaande dingen zijn echt ervaringen van onze afgelopen vakanties, maar wel met een knipoog natuurlijk. Want ondanks deze dingen vinden wij kamperen nog steeds heerlijk met de kinderen. We zijn de hele tijd buiten en nu de kinderen wat ouder worden gaan ze ook zelf op pad op de camping. Wel denken we er over na om de vouwwagen weg te doen en een caravan aan te schaffen, net iets luxer en minder gedoe met het opzetten. Dan kunnen we nog meer geniet van onze vakantie.

Gelijk ‘s ochtends gaan spelen, gewoon in je pyjama.

Wat is jouw favoriete manier van vakantie vieren?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.