Vakantieplog: het meer van Annecy

De zomervakantie zit er weer op. Aan de ene kant jammer, want het niets moeten rondom school en sport is echt wel even fijn. Maar het is ook weer fijn dat Sanne weer naar school is en dat we weer in een ritme komen.

Vandaag neem ik je nog even mee naar onze vakantie. Met de vouwwagen gingen we 2 weken naar Frankrijk, naar het meer van Annecy. Sanne wilde dolgraag een keer naar de bergen en dat is heel goed bevallen!

Ik zal je niet vermoeien met de honderden foto’s die ik heb gemaakt, maar een selectie van de hoogtepunten leek mij wel leuk.

Voor de heenweg maakte ik voor beiden een trommeltje met lekkers. Af en toe zei ik dat ze een vakje op mochten snoepen, ze kozen dan zelf een vakje uit om leeg te eten. Dit was wel echt een topidee. De bakjes komen van de Action en zijn eigenlijk bestemd voor schroefjes e.d.
Sanne was er klaar mee, hahaha. Even lekker liggen op de vouwwagen toen we even stopten.
Dit was het uitzicht net buiten de camping. Prachtig toch?
Onze camping deze vakantie. Deze camping is ons goed bevallen. Geen massale grote camping. Leuk zwembad dat niet overvol was. Geen complete invasie van Nederlanders. Er waren zeker ook Nederlanders en dat vinden wij altijd wel fijn, ook voor de kinderen. Er waren op deze camping ook heel veel Fransen, Engelsen en wat Duitsers.
Als je goed kijkt zie je een zipline, deze hing 40 meter boven de grond en was 150 meter lang. Aan de overkant moest je ook weer terug. Sanne ging samen met manlief, ik bleef bij Cas. Omdat het zo rustig was, mochten ze nog een keer, Daar zei Sanne geen nee tegen. Sanne houd van dit soort dingen.
Dit uitzicht over het meer van Annecy! We gingen kijken op de berg waar de paragliders van af lopen. Het was een hele klim, maar het was het waard. Dit is toch prachtig? We zijn nog verder omhoog gegaan en hebben gekeken hoe de paragliders vertrokken. Sanne wist toen zeker dat ze dat ook wilde…..
Een vakantie in Frankrijk is niet compleet als je niet in een kasteel bent geweest.
Ook vanaf het kasteel konden we het meer zien.
We hebben veel vogeltjes op bezoek gehad, alleen maar musjes en dit ene koolmeesje. Soms wel 10 tegelijk. We hebben menig vogeltje in de vouwwagen gehad, ze waren duidelijk niet bang. Het trapje gebruikten we als stoel, omdat er 1 stoel kapot ging. Het bleek trouwens een perfecte vervanger te zijn van een kinderstoel.
Aan 1 kant van het meer loopt een lang fietspad, waar het altijd erg druk is. Ook wij huurden fietsen en gingen op pad. We reden naar het stadje Annecy, zo’n 17 km. Cas achterop en Sanne zelf fietsend. En dan kom je deze mooie uitzichten tegen.
We stopten bij een grindstrandje, kijk hoe helder het water is.
Alleen maar liefde….
De eendjes kwamen even kijken.
Aangekomen in Annecy met de fiets.
Een ijsje hadden we wel verdiend na zo’n rit. De ijssalon had maar liefst 70 smaken ijs! Kies dan maar eens een smaak. Het werd kinder bueno voor mij, met een flink stuk bueno er in. Mmm….
Toch wel het hoogtepunt van onze vakantie! Hier hang ik in de lucht met een paraglide, Sanne was vlak voor mij de lucht in gegaan.
Het was echt een onvergetelijke ervaring, geweldig!
Op naar een skigebied en met de stoeltjeslift omhoog. Boven waren we op 1800 meter. We hebben daar rondgelopen, van het uitzicht genoten en onze lunch gegeten. Helaas konden we de !
Mont Blanc met zijn eeuwige sneeuw niet goed zien vanwege de wolken die ervoor hingen.
Sanne vond het rodelen helemaal leuk, het kon niet snel genoeg gaan.
Natuurlijk zwommen we nog in het meer, we hebben heerlijk een dag vertoefd op het strand en in het water.
Na er langs gereden, er langs gefietst, er in gezwommen en er over heen gevlogen te hebben moest er ook nog gevaren worden over het meer. We konden vlak bij de camping op de boot stappen die ons naar Annecy bracht.
Het meest gefotografeerde pand van Annecy, een voormalig gevangenis.
In het park in Annecy bloeiden prachtige bloemen.
Op de een na laatste dag gingen we nog naar een klifgrot (zoals Cas het noemt. Er is een heel pad gemaakt aan 1 wand. Het water heeft verschillende keren heel hoog gegaan, ook tot aan boven. Het water heeft er voor gezorgd dat dit gedeelte op een gezicht lijkt.
Het voelde een beetje als de droomvlucht in de Efteling. Het voelde net zo feeënachtig.

En zo kwam onze vakantie weer aan zijn einde. Wat restte was het opruimen van alle zooi, het opruimen van de vouwwagen en bergen was bij thuiskomst. Het was een heerlijke vakantie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.