Een weekend weg zonder kinderen

Twijfel je of je lekker weg moet gaan met je partner en je kind (eren) uit logeren te brengen? Lees dan snel de voordelen:

Yes!! Komend weekend is het weer zover, manlief en ik gaan samen een weekend weg. Het is de derde keer dat we dit doen. De eerste keer ging naar Lissabon, vorig jaar was het Breda en deze keer wordt het Brussel. Ik heb er enorm veel zin in! Het is maar 2 nachtjes, maar ik kan het iedereen aanraden.

-Hoe heerlijk is het om 3 dagen geen politieagent te hoeven zijn? Geen gekibbel, geruzie en gevecht. Geen: ‘Mam, hij deed me pijn.’ ‘Mam, Ze zegt dat ik niet mee mag doen.’ ‘Mam, dat is mijn speelgoed.’

-Wat denk je van 3 dagen in alle rust van je eten genieten? Geen gewaarschuw over netjes eten of überhaupt iets eten. Geen commentaar op je kookkunsten, want je hoeft niet te koken. Gewoon gaan zitten, eten wat je wilt (zonder te denken of de kinderen het wel lusten) en in alle rust eten en een gesprek voeren.

-Je kunt 3 dagen je eten opeten als het nog warm is en je muesli in je yoghurt nog krokant is.

-Je kunt wijntjes drinken!

-Je kunt uitgebreid douchen zonder dat er kinderen de badkamer in komen omdat ze weer eens wat kwijt zijn, naar de wc komen of je gewoon komen roepen zonder te weten waarom eigenlijk.

-Ditzelfde geld ook voor het toilet.

-Eindelijk tijd voor elkaar en een keer niet ’s avonds moe op de bank neerploffen en later op bed neerploffen en in slaap vallen.

-Uitslapen!! Niemand die ’s morgens naast je bed staat: ‘Mama, ik ben wakker!’ Dat uitslapen is waarschijnlijk tot een uur of 7, maar goed je kunt wel rustig wakker worden zonder dat er iemand boven op je springt (tenzij je partner andere plannen heeft natuurlijk….)

-Genieten van elkaar als partners en niet als ‘pa en ma’.

-Je kunt op het gemakje cultuur snuiven en echt dingen ondernemen die de kinderen niet leuk vinden.

-Even 3 dagen geen ‘gemama’.

-Echt even genieten van rust. Doen en laten wat je wil, zonder rekening te houden met een paar (b)engeltjes.

-En het belangrijkste misschien wel. De kinderen genieten enorm van een weekendje logeren. Sanne en Cas gaan naar opa en oma. Ze boffen enorm, want zij gaan ook een weekendje weg! Een echte win/win/win situatie dus. Zowel zij, wij als opa en oma gaan enorm genieten. Wij van een weekend geen papa en mama zijn en de kinderen van een weekend waar net even iets meer mag dan thuis. Een weekend waar het de hele tijd om hen draait. En opa en oma genieten ook van een weekend met de kleinkinderen.

Het lijkt maar heel kort, maar ik voel mij altijd heerlijk opgeladen na zo’n weekend. We doen dit 1x per jaar, maar eigenlijk zouden dit vaker moeten doen. Net als samen een avond quality time nemen door eens uit eten te gaan doen we veel te weinig.

Heb jij regelmatig quality time met je partner?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.