Photo Friday: weekend Brussel

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zo ver, ons weekendje weg zonder kinderen. Eerder schreef ik al over de voordelen daarvan.

Vrijdagmiddag brachten we Cas naar mijn ouders, zij zouden later met z’n drietjes Sanne van school halen en gelijk door rijden. Ook zij gingen een weekendje weg, de bofkonten!!

Op voorhand was er veel regen voorspeld voor het hele weekend, we werden dan ook heel blij van de zon die scheen toen we net op weg waren. Het rijden ging prima, alleen bij Antwerpen was het even druk.

Bij aankomst op de hotelkamer stond er een gekoelde fles Cava klaar. Ik vond hem eigenlijk niet te drinken, hahahaha.
Onze kamer, niet groot maar het was zeker een prima kamer. Met een fijne badkamer met bubbelbad en een apart toilet. Ons hotel lag in de buurt van alle kantoren van de Europese Commissie.
Nadat we de spullen op de kamer hadden gezet, zijn we gelijk op pad gegaan. Het was een flinke wandel naar het centrum. Onderweg moesten we nog even schuilen voor een fikse regenbui. Eenmaal in het centrum was ons al snel duidelijk waar het hier om draait, chocolade. Overal chocoladewinkeltjes met allerlei kunstwerken, van deze mozaïek tot smurfen van chocolade.
Manneke Pis mag natuurlijk niet ontbreken als je in Brussel bent.
Na een aantal rondjes gelopen te hebben langs de restaurantjes (manlief heeft bijna altijd iets aan te merken….), bij Brasserie Ommegang gegeten. Manlief nam mossels en ik had kip in bladerdeeg.
Na een slechte nacht voor mij en een heel goed ontbijt gingen we zaterdag weer op pad. We liepen door een park richting het centrum. Op de achtergrond zie je een gebouw met een Belgische vlag. We hebben enorm veel vlaggen gezien, alle gebouwen lijken wel een vlag te hebben hier.
De St. Michiels en St. Goedele kathedraal. Ik vind kathedralen altijd erg imposant en mooi. Ook deze weer, groot en veel details.
Ik wil ook altijd even naar binnen. De glas in lood ramen zijn prachtig. We dachten eerst dat er een cd aanstond, maar achterin de kathedraal was een koor aan het oefenen. Ik vind de sfeer in een kathedraal altijd heel bijzonder, ondanks dat er veel toeristen rondlopen.
De Brusselse wafel, naast chocolade ook vrij aanwezig. Overal rook je deze lekkernij. En ze zien er allemaal heerlijk uit.
Ik koos voor deze caloriebom 🙂 Een wafel met nougatine, witte en pure chocoladesaus.
Onze volgende stop was het chocolademuseum. Hier was de geschiedenis van de chocolade te zien. We kregen een soort telefoontje mee die je op verschillende punten langs een plaatje kon halen en dat kregen we in het Nederlands de uitleg te horen. Hier zie je een cacaovrucht.
Mjam……lekker proeven van witte chocolade tot pure chocolade van 84% cacao. Op de achteronder zie je dat er 2 cacaobomen nodig zijn voor 1 kg chocolade. Deze bomen geven 1x per jaar vruchten. Dan zijn er heel wat bomen nodig om iedereen van chocolade te voorzien.
Deze chocolade Obelix was zo’n 2 meter hoog.
Chocolade eten maakt dorstig 😉 Manlief ging voor deze bierproeverij, ik ging voor 1 onschuldig wijntje. Terwijl we op het terras zaten begon het te gieten van de regen, maar wij zaten redelijk droog onder een parasol.
Daarna gingen we naar het hardrockcafe, waar manlief verder ging met bier en ik een heerlijke cocktail nam.
We wilden er ook nacho’s bij, dat bleek een enorm bord te zijn. Wel erg lekker en prima voor een goede bodem voor nog een cocktail 🙂
De grote markt van Brussel. Op links het stadhuis. We zijn een aantal keer op het plein geweest en ongeacht het tijdstip het was er altijd druk. Overal toeristen die foto’s maken van de gebouwen, van elkaar en van zichzelf.
Door heel de stad zijn elektrische deelsteps te vinden. We besloten de app te downloaden om de steps te ontgrendelen en met de step richting het hotel te gaan. Ze gaan ruim 20 km/u, we waren zo bij het hotel. Het was niet goedkoop, ongeveer €5,- voor een kwartiertje per step, maar leuk was het wel!
We zaten met ons hotel duidelijk in de buurt van de Europese Commissie, overal Europese vlaggen. Maar ook veel andere vlaggen, zo zaten we ook vlakbij een aantal buitenlandse ambassades. Zo ook de Amerikaanse ambassade, welke erg goed beveiligd was met militairen.
Zondagochtend gingen we nog even op pad, we namen de metro naar een ander deel van de stad. Bij het justitieel paleis, dat jammer genoeg helemaal in de steigers stond, stond dit reuzenrad.
Uiteraard gingen we er in voor een uitzicht over de stad.
Nog een laatste keer langs het koninklijk paleis. Wat een enorm gebouw is dat!

En zo kwam er een eind aan ons weekend samen. Vind ik Brussel een mooie stad? Nee, eigenlijk niet. Er zijn zeker mooie oude gebouwen te vinden die goed onderhouden zijn, maar daar tegenover staan ook oude gebouwen die niet goed onderhouden zijn afgewisseld met nieuwere gebouwen. In het deel waar wij zaten was er alleen maar hoogbouw van kantoren van de Europese Commissie. Het grijze weer hielp misschien ook niet erg mee.

Maar we hebben wel enorm genoten! Het was heerlijk om even samen op pad te zijn. Volgend jaar weer, ik ben benieuwd waar we dan heen gaan.

Ga jij weleens alleen met je partner weg?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.