Budgetproof voorjaarsvakantie

Vorige week was het voorjaarsvakantie. Zelf zou ik in het eerste weekend werken en 1 door de weekse dag, zo hoefden de kinderen maar 1 dag naar de bso. Manlief moest gewoon werken deze week.

Het leek mij een mooie uitdaging om te proberen er een budgetproof vakantie van te maken. Een leuke week vakantie hoeft niet veel geld te kosten, al is dat vaak wel het geval hier. Uitstapje hier, lunchje daar en ongemerkt geeft ik best veel geld uit.

Ik begon de vakantieweek heel budgetproof, ik won 2 kaartjes voor de bingo waar ik graag naar toe wilde. Een besparing van €40,- per kaartje!

Zaterdag ging ik werken en manlief ging met de kids naar de geitenboerderij. Dat vinden ze altijd leuk en het is helemaal gratis. Bij de geitjes kijken en daarna in de speeltuin nog lekker spelen. Ze kochten nog wel een lekker ijsje om het af te sluiten.

Zondagochtend zat ik om 6 uur in de auto om te gaan werken. De rest van gezin rommelde lekker wat rond in huis. Sanne wilde alles op haar kamer op een andere plek hebben en er werd vooral veel gespeeld.

Ook maandag deden we rustig aan. We startten de ochtend heel rustig op en liepen nog lang in onze pyjama rond. ’s Middags kwam er onverwacht een vriendje van Cas spelen. Terwijl de heren heerlijk beneden speelden, vermaakte Sanne zich op haar kamer.

Dinsdag gingen we even op pad in de ochtend. We zochten een nieuwe bril voor Cas uit, want zijn bril wordt te kleine en zijn sterkte is verandert. Niet bepaald budgetproof een nieuwe bril, maar in vergelijking met zijn huidige bril zeker wel. Cas heeft een uitgesproken mening over zijn bril en weet heel goed wat hij wel en niet wil. Zijn eerste bril was daardoor best een flinke kostenpost. Maar vanwege een leuke actie zocht ik ook 2 nieuwe brillen uit en waren de 3 brillen nog goedkoper dan Cas zijn huidige bril 🙂

Daarna brachten we een tas naar de kringloop en deden we voor het eerst in ons leven een rondje door de kringloop. De kinderen keken hun ogen uit, een echt uitstapje. Ze kregen allebei €3,- om op te maken. Sanne maakte dit tot op de laatste cent op en Cas hield nog over. Zelf kocht ik nog wat boeken. Totaal betaalden we €7,- voor bovenstaande dingen en we hebben heerlijk rondgestruind. Zowel Sanne en Cas vonden het heel leuk, het idee ontstond om dit uitstapje elke vakantie te doen.

We aten tosti als lunch, ’s middags bakten we samen een cake en keken we maar liefst 2 films. Eerst de film die Sanne gekocht had in de kringloop en daarna die van Cas.

En toen liep alles anders dan gedacht. Budgetproof, dat dan weer wel… Woensdagochtend had Sanne bij het uit bed komen pijn in haar buik en deze pijn werd steeds erger. Ik had gelijk een sterk vermoeden dat dit een blindedarmontsteking was. Om 12.30u zaten we bij de huisarts, om 13.00u in het ziekenhuis en om 18.15u ging ze onder narcose voor de operatie. Dat was wel even schrikken, maar gelukkig is de operatie goed verlopen.


Terwijl we in het ziekenhuis wachtten op papa, speelden Cas en ik op de grond een spelletje.

Uiteindelijk mocht Sanne vrijdag weer naar huis, na 2 nachten ziekenhuis, om verder te herstellen. In het weekend deden wij als gezin ook rustig aan, zelf ging ik wel nog een paar uur werken zaterdag.

Al met al was het een erg budgetvriendelijke vakantie, dat kwam ook deel door de ziekenhuisopname. Zonder de ziekenhuisopname waren de kinderen nog een dag naar de opvang gegaan en hadden we waarschijnlijk nog een uitstapje gedaan. Dat wilde ik ook budgetproof, ik was daarom aan het kijken en bieden op ticketveiling. Maar dat houden we in gedachte en is voor een andere keer.

Mijn doel is wel bereikt, tot de ziekenhuisopname hadden we een heerlijke vakantie die niet veel geld gekost heeft. Een ijsje en €7,- in de kringloop. Dit beviel heel erg, lekker de rust in huis en genieten van elkaar. Dat is soms genoeg. Zelfs met een uitstapje via ticketveiling was het doel behaalt geweest. We hadden dan met flinke korting op pad gegaan en zelf onze lunch meegenomen.

Hoe was jouw voorjaarsvakantie?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.