Tweedehandskleding

Begin februari heb ik een tweedehandskledingbeurs georganiseerd. Een deel van de opbrengst is voor de mensen die kleding ingeleverd hebben. Wat er daarna, na aftrek van onze kosten, overbleef was voor de kinderafdeling van het ziekenhuis hier op het eiland.

Mensen konden op vrijdagavond 2,5 uur en op zaterdag 3 uur komen winkelen en dat werd in grote getale gedaan. Het is enorm druk geweest. Heel fijn om te zien dat al onze inspanningen gewaardeerd worden en er veel volk op af komen.

We hebben een fantastisch bedrag opgehaald voor het goede doel, het was maar liefst €6531,-!

De beurs was dit jaar voor de 4e keer en elk jaar is de opbrengst hoger dan het jaar ervoor. Steeds denken we dat onze top bereikt is, maar elk jaar worden we weer verrast.

Waarom is tweedehands kinderkleding zo populair?

In het geval van onze beurs komt het deels door de enorme hoge kwaliteit van kleding. De kleding wordt van te voren allemaal bekeken en gekeurd. Alleen kleding van hoge kwaliteit zal op de tafels terecht komen. Mensen weten dit en komen er op af.

Tweedehands kleding wordt steeds populairder vanwege het milieu. Mensen worden milieubewuster en tweedehands kleding is dan een duurzaam alternatief. Veel kleding is ook nog prima geschikt voor een volgende ronde.

De prijs is ook heel prettig, tweedehands kost dat ene merkjasje een schijntje van wat het nieuw kost. Voor de portemonnee is het heel fijn om tweedehands kleding, niet alleen voor mensen die wat minder te besteden hebben.

Steeds meer mensen vinden het niet nodig om zoveel geld uit te geven aan merkkleding. Nieuw gekochte items worden daarom aangevuld met tweedehands kleding (of andersom).

De kinderen hier dragen ook tweedehands kleding. Sanne is helemaal los gegaan tijdens de beurs en bleef maar met kleding aan komen die ze leuk vond. Voor Cas schafte ik een paar broeken aan, want die gaan er hard doorheen nu hij naar school gaat. Dat vinden ze heel normaal hier.

Ze weten ook niet beter, een paar maanden per jaar wordt het huis over-genomen door tweedehands kleding die ik uit moet zoeken en prijzen 😉

Van kleding die te klein is weten ze ook dat dat in de zak gaat voor de eerstvolgende kledingbeurs, om andere kindjes blij te maken.

Koop jij weleens tweedehands (kinder) kleding?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.