De leukste uitjes in eigen land

Door alle coronamaatregelen was het lang onduidelijk of een zomervakantie er dit jaar wel in zat. Inmiddels is daar meer duidelijk over en kan er, mits alles rondom corona onder controle blijft, op vakantie gegaan worden. Ook naar het buitenland. Toch denk ik dat veel mensen, net als wij, toch in Nederland blijven. En hier is ook meer dan genoeg te beleven.

Over 2,5 week gaan de eerste basisscholen al weer dicht voor de zomervakantie. Daarom kun je de komende 3 woensdagen een blog verwachten met de leukste uitjes in Nederland, per provincie.

Ik ben op zoek gegaan naar de wat minder bekende uitjes. Het is namelijk ook heel leuk om eens iets anders te doen dan de welbekende attractieparken en dierentuinen.

Gezien de coronamaatregelen is het raadzaam om op de site kijken welke maatregelen gelden en of er gereserveerd moeten worden.

Vandaag Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland & Flevoland.

Zuid-Holland

Historyland in Hellevoetsluis. Een verrassend groot park met veel buitenruimte. Er zijn onder andere dinosaurussen te vinden. Maar ook oude helikopters en legertrucks kom je tegen op het terrein. Er is een waterspeelpark en in het museum is zelfs een mammoetskelet.

Archeon in Alphen aan de Rijn. Hier kun je de geschiedenis van Nederland beleven, de boerderijen, huisjes en tenten worden echt ‘bewoond’. Tijdens een bezoek zie je hoe het leven toen was. Op vaste tijden zijn er activiteiten zoals vuur maken en boogschieten. 

Miniworld in Rotterdam. Iconische gebouwen die iedereen wel kent, maar ook landschappen met molens, Rotterdam en zijn omgeving in het klein. Een dag duurt in Miniworld 24 minuten, in de avond wordt het donker en gaan alle lampjes aan. 

Maritiem museum in Rotterdam. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden, met een speciaal gedeelte voor de kleinsten onder ons. Maar ook uitdagende opdrachten tijdens een offshore experience.

Corpus in Oegstgeest. Leer hoe je lichaam werkt door een interactieve reis door het 35 met hoge lichaam. Let wel: kinderen onder de 6 jaar worden niet toegelaten. 

Plaswijckpark in Rotterdam. Is het een buitenspeeltuin, is het een waterspeeltuin, is het een dierenpark, is het een park, is het een binnenspeeltuin? Plaswijckpark is het allemaal, een heerlijk dagje uiteindelijk!

Museon in Den Haag. Een museum met verschillende tentoonstellingen waaronder: Otzi the Iceman – maak kennis met de ijsmummie uit de alpen, National Geographic – Planet or plastic, de Andre Kuipers zaal en Kind in de oorlog – hoe was het om kind te zijn in oorlogstijd?

De ontdekhoek in Rotterdam. Een werkplaats waar je wel 30 verschillende proefjes kan doen, zelf chips maken of een zeepje. Een snel zeilbootje maken of een foto ontwikkelen in een donkere kamer, het kan allemaal. Let wel: De ontdekhoek is beperkt open voor particulieren.

Zeeland

De Vierlinden in Goes. Een heerlijke plek om te lunchen of een lekkere high tea te nuttigen. En er zijn meer mogelijkheden zoals high wine/beer, a la carte of een arrangement met een groep. Binnen is er een leuke binnenspeeltuin, ideaal als je op je gemakje wil genieten van een high tea. Wat heel leuk is, ze hebben ook een speciale kinder high tea. Buiten is er genoeg plek om te spelen. 

img_0818

Klimbos de Zeeuwse Helden Westenschouwen. Een leuk klimbos voor echte durfals. 

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Een museum over de watersnoodramp in 1953 die huishield in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en delen van West-Brabant. Met een interactieve jeugdroute met de waargebeurde verhalen van Koos (5jr) en Mina (12jr). Hoe beleefden en overleefden zij deze ramp?

Klok’uus in ’s Heer Arendskerke. Een leuk binnen en buiten speeltuin tijdens het nuttigen van een heerlijke lunch. 

Tropical Zoo in Kwadendamme. Je waant je binnen in een echte mini jungle met bijbehorende dieren zoals vlinders, aapjes, kikkers, maar ook slangen en een heuse vogelspin. Ook is er een kids jungle, 1200 m2 klim en klauter plezier binnen. Het is een natuurlijke speelomgeving met veel zand en water. Ook het buitenspeelbos is een groene natuurspeeltuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Schone kleding mee is wel nodig 😉

Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Een bezoek aan Neeltje Jans is het leerzame met het leuke combineren. Bezoek de stormvloedkering van binnen, leer over de deltawerken, speel in het waterpark en kijk naar de zeeleeuwen en zeehonden. Maak je dagje uit af met een rondvaart over de Oosterschelde. 

 

Het Arsenaal in Vlissingen. Ga op piratenavontuur. Duik de onderwaterwereld in tijdens een bezoek aan het zeeaquarium of beleef een ritje op de boot van Kapitein Zwartbaard met een scheepssimulator. 

 

Noord-Holland

Muiderslot in Muiden. Ontdek een echt kasteel door middel van een speurtocht. In het weekend en schoolvakantie worden er vaak extra activiteiten gedaan voor kinderen. Een valkenier geeft vliegdemonstraties met roofvogels. 

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een leuk binnen en buiten museum over de tijd dat de Zuiderzee nog bestond, voor de afsluitdijk werd gebouwd. Oud- Hollandse spelletjes, dieren, een puzzeltocht door het buitenmuseum. Aan het eind van de dag weten kinderen veel meer over het leven van vroeger. 

Linnaeushof in Heemstede. De grootste speeltuin van Europa! Een geweldige speeltuin met maar liefst ruim 360 speeltoestellen en attracties. 

Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Met een heus sprookjesbos, een speeltuin, een kinderboerderij en er zijn wat attracties voor de kleinsten. 

De holle bolle boom in Tuitjenhorn. Een dagje uit met 3 belevenissen: binnen, buiten en plons. Een leuke binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin met een spetteren fonteinplein en een spetter & spatbad. Daarnaast is er nog een tropische waterspeeltuin. Zwemkleding mee!

Vlindorado in Waarland. Waan je in de tropen in deze mooie vlindertuin. Naast de vlindertuin is er ook een vogeltuin met allerlei soorten (sub) tropische vogels. Je kunt vissenvoer kopen om de vissen te voeren, al vinden de schildpadden het voer ook erg lekker.

Van Blanckendeall park in Tuitjenhorn. Dit dierenpark huisvest zo’n 60 dieren uit alle contintenten, genoeg voor een leuk dagje er op uit. 

 

Marine museum in Den Helder. Beleef de marine op en onder zee. Neem een kijkje in een echte onderzeeboot. Er zijn verschillende museumschepen te bewonderen. 

Flevoland

Almere jungle in Almere. In het dierenpark leven vogels, vissen, zoogdieren, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Van oorsprong is het een dierenopvang, maar ze breid en steeds verder uit. Naast het dierenpark is er een botanische tuin. Wat misschien nog wel het mooiste is, Almere jungle bied zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking (of een combinatie)

Aviodrome in Lelystad. Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie met meer dan 100 verschillende vliegtuigen. 

Fun forest in Almere. Het enige klimbos in Flevoland, met 5 verschillende parcoursen en de langste zipline van Nederland. 

 

Pannenkoekhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Een magisch pannenkoekenhuis met verschillende binnen speelruimtes, daarnaast is er ook buiten een speelpark. 

 

Mis je nog een leuk uitje? Laat het mij dan zeker even weten, dan voeg ik hem nog toe. Dat kan in de reacties, via de mail suzezoektbalans@gmail.com of via instagram. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “De leukste uitjes in eigen land

  1. Pingback: De leukste uitjes van Nederland 2 - Suze zoekt balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.