De leukste uitjes van Nederland 2

Door alle coronamaatregelen was het lang onduidelijk of een zomervakantie er dit jaar wel in zat. Inmiddels is daar meer duidelijk over en kan er, mits alles rondom corona onder controle blijft, op vakantie gegaan worden. Ook naar het buitenland. Toch denk dat veel mensen, net als wij, toch in Nederland blijven. En hier is ook meer dan genoeg te beleven.

Over 1,5 week gaan de eerste basisscholen al weer dicht voor de zomervakantie. Vorige week kon je daarom de eerste blog lezen met de leukste uitjes van Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. 

Ik ben op zoek gegaan naar de wat minder bekende uitjes. Het is namelijk ook heel leuk om eens iets anders te doen dan de welbekende attractieparken en dierentuinen.

Gezien de coronamaatregelen is het raadzaam om op de site kijken welke maatregelen gelden en of er gereserveerd moeten worden.

Friesland

AquaZoo in Leeuwarden. Een leuke dierentuin met veel verschillende dieren, spannende avonturenpaadjes, speeltuintjes en een mega airtrampoline. 

Sanjes Safari in Veenwouden. Van de site wordt je al vrolijk. Een leuke dierentuin, daarbij buiten een leuke speelpark en er is nog een grote binnenspeeltuin. Uren vermaakt gegarandeerd. 

img_6054

Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Ontdek Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Benieuwd naar de geschiedenis van dit gebied en welke dieren er leven? Ga dan naar het bezoekerscentrum. Voor de kinderen zijn er veel doe-activiteiten te doen. Natuurlijk kun je ook lekker gaan wandelen of fietsen en het gebied ontdekken of ga op avontuur op het kabouterpad.

Speelbos Sparjebird in Hemrik. Het bos is 16 ha groot, vroeger werd er hout gehakt. De Blokhut werd in de tweede wereldoorlog gebruikt als werkkamp. De tafels waar aan toen gegeten werd en waar de wapens schoongemaakt werden, staan er nog steeds. De blokthut wordt nu gebruikt als lunchcafe. Het speelbos is aangelegd door Staatsbosbeheer. Toegang is gratis. 

Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen. Op dit moment zijn ze nog gesloten, maar mochten ze open gaan is dit wel een heel leuk uitje. Maak kennis met de wereld van Ot en Sien. Een ouderwets kruidenierswinkeltje, een schoollokaal een dokterspraktijk. Er zijn Oud-Hollandsde spelen en je kunt er een huifkartocht maken. 

De kinderboerderij in Wolvega.

Kartbaan in Leeuwaren. Heb je wat oudere kinderen dan is de snelste kartbaan van Nederland een leuke activiteit. Lekker scheuren over de baan. Naast karten kun je ook lasergamen. 

Natuurmuseum Friesland in Leeuwarden. Het museum is gevestigd in een voormalig weeshuis. Dit jaar is er een tentoonstelling over giftige dieren. Je kunt ook de schatten bekijken die kapitein Severein heeft verzameld tijdens zijn reizen rond de wereld. En verwonder je over de bijzondere wereld van de natuur. Ook de geschiedenis van het weeshuis komt aan bod. 

Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen. Naast de zeehonden is er ook een waddentuin en een leuke waddenspeelplaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. 

Bloemenboerderij in Saaxemhuizen. Een leuke boerderij met een pluktuin, maisdoolhof, boerenbowlen en klompjesgolf. Op het erf zijn fietsen, skelters en steppen te vinden waar lekker mee gespeeld kan worden.

Museumplein Grootegast. Maar liefst 3 musea onder 1 dak. Als eerste een Lego museum, gevestigd in een deel van het voormalige Lego Nederland pand. Het museum is geen onderdeel van de Lego Group. Als tweede is er het Victory museum, dit museum beeld de bevrijding 1945 van Noord-Nederland uit. Er zijn veel objecten uit die tijd te zien. Als derde is er nog het drukkerij museum. Hoe ging dat vroeger toen er geen computers en printers waren?


Gropo Bouldergym in Groningen. Heb je wat grotere kinderen en wil je iets actiever gaan doen? Neem dan eens een kijkje op de site van Gropo Bouldergym. Boulderen is een klimsport waarbij je een klimmuur beklimt via kunststof greepjes of treetjes. Hierbij maakt men geen gebruikt van touwen, maar van een valmat onder de muur.


Zwembad Hoogkerk in Groningen. Een openlucht zwembad met een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Daarnaast is er een ligweide met springkussens.

img_6051


Zwembad Tropiqua in Veendam. Subtropisch zwembad met o.a. een peuter/kleuter paradijs en een buitengedeelte met zwembaden, klimtoestel, watertafel en airtrampoline.

Drenthe


Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen. Een leuk attractiepark met een all-in formule. Als je binnen bent kun je onbeperkt gebruik maken van de attracties, maar ook onbeperkt vers fruit, belegde broodjes, patat, snacks, koffie, thee, limonade en softijs zijn bij de prijs inbegrepen.

Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren. Een sprookjesbos, speeltuin, indoorspeeltuin en kinderboerderij op 1 plek.

Klimpark Pinokkio in Assen. Een in- en outdoor klimcentrum waar kinderen vanaf 7 jaar kunnen klimmen. Kinderen van 5-7 jaar kunnen terecht in de klauterjungle.

Veenpark in Barger-Compascuum. Hier komt de Drentse veenhistorie tot leven. Voor kinderen zijn er leuke dingen te beleven. Een ritje met de trein of boot, neem een kijkje in de school van Lieske en speel op het schoolplein. Kom er achter hoe brood en klompen gemaakt worden. En er zijn verschillende speeltuintjes. 

img_6052

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Een boerderij waar buiten op het erf van alles te beleven valt, maar ook in de speelschuur kan er gespeeld worden. Ook is er een dierenweide en waterspeelplaats.

Museum Kinderwereld in Roden. Een speelgoedmuseum met speelgoed van toen. Er is veel mogelijkheid om zelf te spelen, zo is er een antieke draaimolen. 


Overijssel

img_6053


De Waarbeek in Hengelo. Ook dit park hanteert een all-in formule. Oanbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs is bij de prijs inbegrepen. Een heel leuk attractiepark waar het prima vertoeven is. 

Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Een klimbos met 4 parcoursen waar kinderen vanaf 1.30m kunnen klimmen. Voor kleinere kinderen is er een klauterroute met 8 hindernissen op de grond. 

Openluchtmuseum Ootmarsum. Laat je mee voeren naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving staan 18 authentieke gebouwen, ieder met zijn eigen inventaris en verhaal. 

img_6050

Dinoland in Zwolle. Maak kennis met meer dan 100 soorten Dinosaurussen, ga naar de interactieve tentoonstelling, ga naar de spectaculaire dinoshow en nog tal van activiteiten. 

Natuurgebied het Lutterzand. Een mooi natuurgebied om te wandelen en fietsen, maar ook naar het strand te gaan. Er loopt namelijk een riviertje door het natuurgebied heen. 

 

Mis je nog een leuk uitje? Laat het mij dan zeker even weten, dan voeg ik hem nog toe. Dat kan in de reacties, via de mail suzezoektbalans@gmail.com of via instagram. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.